Xina tornarà al calendari del DTM al 2014

2013-07-29 17:06

El ITR eV i el Grup de Cultura Brillant de la Xina han acordat una carrera a la Xina perquè els monoplaces del DTM trepitgin asfalt xinès l'any vinent.

Escrit per: Eric Calduch

La Xina tornarà al calendari del DTM la tardor vinent, aixi s'ha confirmat després d'un acord entre l'ITR eV i el Grup de Cultura Brillant de la Xina. Tot i així, aquesta cursa no tancarà el campionat tal i com va passar el 2010. El que encara està per confirmar és on es celebrarà la cursa xinesa, de moment Xangai o la província de Guangdong es postulen com a principals opcions per celebrar la cursa. Tot i que encara està per decidir-se.

Xina acollit dues curses del DTM els anys 2004 i 2010. Les dues guanyades pel campió de 2005, Gary Paffet. La primera la va guanyar per davant del seu company a Mercedes-Benz, Bernd Schneider i l'Audi de Mattias Ekström. La segona victòria al traçat xinès se la va emportar per davant de l'Audi de Timo Scheider. Victòria que li donava el campionat a l'actual pilot de Formula 1, Paul di Resta. La cursa al país asiàtic serà una estrena per a BMW ja que mai a corregut aquí.

"Estem encantats que torni el DTM a la Xina per tercera vegada. El mercat xinès d'automòbils de passatgers és un dels de més ràpid creixement en el món i per tant és molt important per als nostres fabricants Audi, BMW i Mercedes-Benz. No importa quina sigui la decisió sobre el lloc de celebració serà: que correrà en una de les ciutats més grans del món", deia Hans Werner Aufrecht, president del consell d'ITR eV.

"La Xina està llesta per al retorn del DTM. Ara som el major mercat d'automòbils del món i els aficionats xinesos d'Audi, BMW i Mercedes Benz tenen ganes de veure els seus fabricants preferits de carrera aquí de nou. DTM, sense dubte, ajudarà a créixer la cultura de l'automobilisme a la Xina", deia Maggie Ip, President del Grup de Cultura Brilliant.