Victoria de "Photo Finish" per a Rins al Phillip Island

2013-10-20 08:01

Alex Rins s'ha endut la victoria del GP d'Austràlia, després d'una apretada lluita amb grup, en la que el pilot d'Estrella Galicia 0'0 i Maverick Viñales han entrat a línia de meta, a només tres mil·lessimes de separació. Darrere Luis Salom acabat en tancat el podi, i veu com se li posa Rins ha només cinc punts al Mundial.

Per: Eric Calduch

Alex Rins ha posat avui el Mundial de Moto3 al aire amb la seva victoria. El barceloní arrebatat per només tres mil·lesimes, la victoria a Maverick Viñales que acabat segon. Ademés Rins veu com les opcions per guanyar el Campeonat augmenten considerablement, ja que ara mateix està a només cinc punts de Luis Salom, que avui acabat en tercera posició. 

La sortida ha estat força neta per davant, amb un Salom que mantenía la primera plaça per davant de Folguer i Efrén Vazquez, mentre que Viñales i Rins s'unien rapidament al grup. Una mica per darrere, Oliveira perdía completament el control de la seva Mahindra, fent-lo caure al segon revolt. 

Passades les voltes la incertesa era total, ja que una lleugera pluja afectava de ple el circuit australià, provocant que la pista és poses molt resvelant, fent que algún pilot caigues, com Hyuga Watanabe entre altres. Al capdavant els pilots seguien al máxim, en una lluita molt apretada, amb molts canvis de líder durant les voltes. 

Arribaven a l'última volta amb Jonas Folguer al davant, però Rins i Viñales el superaven, i posteriorment ho feia Salom donant-li un petit toc, que provocava que també el superes Alex Marquez i Jack Miller. La lluita per la victoria era molt igualada, i els dos pilots arribaven a la línia de meta en paral·lel. No és sabía qui havia guanyat, tot i la celebració dels dos pilots, la "Photo Finish" demostrava la victoria de Alex Rins. Viñales acabava segon seguit de Salom, Marquez, Miller, Folguer, Efrén Vazquez i Niccolò Antonelli. Isaac Viñales acabava tretzè, Ana Carrasco tot i la gran qualificació, acabava 19º, i més en darrere Juanfran Guevara finalitzava en 27º lloc. 

El Mundial no s'atura i la setmana que ve torna amb el GP del Japó a Motegi, per seguir veient l'apassionant i igualada lluita de Moto3.