We don't miss anything!


Viñales s'emporta la victorià a Jerez

2013-05-05 12:36

 

La cursa a tocat els límits, els pilots portaven la moto al seu màxim rendiment.

Alex Rins sortia des de la pole, segon hi havia Maverick Viñales i acabant la primera fila de sortida i teníem a Luis Salom, tots tres de KTM.

per: Andreu Rius

 

Alex Rins s'ha fet amb una bona sortida i s'ha mantingut amb primera posició, Viñales i Salom han quedat exactament igual, cal destacar que anaven a un ritme d'infart.   

La primera volta ha sigut molt intensa ja que tots anaven molt junts, no hi havia marge d'error,

i el primer pilot en fallar ha sigut Alex Marquez que ha caigut, no li ha passat res hi ha pogut seguir unes posicions enrere.

A les primeres voltes, cal remarcar que els pilots, en general tenien molts problemes amb l'adherència amb l'asfalt, els pneumàtics no estaven encara, prou calents i els motoristes han tingut uns quants ensurts, per sort, sense conseqüència.

S'estaven espaiant les diferencies però Viñales si ha negat i ha pogut entrar a la volta 4 amb primera posició. Entre el grup de dominadors, s'hi ha enganxat l'alemany de l'equip Kalex KTM Jonas Folger

Just desprès que els pneumàtics s'haguessin adaptat a les condicions, és començava a notar el desgast i les voltes que portaven, i els pilots queien un rere l'altre sense parar, alguns havien d'abandonar i altres és quedaven a la cua.

Més enrere, hi havia una gran lluita per la 5a posició en que hi estaven implicats 5 pilots incloent-hi Marquez. Quan quedaven 15 voltes Salom intentava avançar el seu compatriota Viñales apurant la frenada, sense èxit.

Tots buscaven una errada dels seus rivals, ja que la majoria rodaven a 1:47 i anaven tocant-se literalment, I a l'equador de la cursa, un error de calcul d'Alex Rins, ha provocat una forta caiguda a la volta 13, quan s'ha tocat amb el mallorquí, Salom.

Així doncs la lluita per la victòria s'estava duent a terme per Viñals, Salom i Folger, que anaven com bojos per aconseguir la primera posició.

Quan faltaven 10 voltes per a la conclusió, Ana carrasco l'única noia de la competició, quedava fora de la cursa per culpa d'una dura caiguda que destrossava la moto.


A la volta 17 l'organització a decidit aplicar la bandera vermella a la cursa, a causa d'una caiguda molt forta que ha provocat la sortida dels metges a pista. Per sort no ha passat res.

Amb la cursa acabada, el guanyador era Maverik Viñales seguit del Mallorquí Luís Salom i tancant el podi hi havia Jonas Folger.

Amb aquesta victòria Viñales és posa en primera posició al campionat sumant  65 punts, 4 més que el segon classificat Luis Salom.

—————

Retorna