We don't miss anything!


Vettel s'emporta la pole en el Aigualand

2013-06-08 20:15

Vettel després de dominar totes les classificacions s'ha endut la pole position, segon Hamilton que ha fet una errada final i tercer ha estat el debutant de Williams i en aquest circuit, el finès Valtteri Bottas.

per: Arnau Viñals Vendrell

La Q1 s’ha iniciat amb la pista molla, encara que hi havia una zona seca per rodar i ha fet que els pilots sortissin amb el pneumàtic supertou, tot i que de seguida tots s’han aturat a canviar el pneumàtic per els intermedis. Tot i això, Raikkonen (Lotus F1 Team), Max Chilton (Marussia Racing), Adrian Sutil (Sahara Force India), Lewis Hamilton (Mercedes AMG Petronas) Fernando Alonso (Scuderia Ferrari), Jules Bianchi (Marussia Racing), Giedo Van der Garde (Caterham F1 Team), Nico Rosberg (Mercedes AMG Petronas), Sergio Pérez (Vodafone Mclaren Mercedes) han tingut alguna sortida de pista. Al final de la sessió ha començat a ploure en algun indret del circuit, i finalment, després de que Rosberg i Vettel dominessin, alguns pilots s’atrevien a sortir amb pneumàtics de sec. Vettel ha acabat primer, i els eliminats han estat: Di Resta, Pic, Grosjean,Bianchi, Chilton, Maldonado.

A la segona qualy, la pluja ha augmentat i tot i això els pilots sortien amb els pneumàtics de sec, però no milloraven els seus temps, en canvi els que anaven amb intermedis, si que milloraven els seus temps. El caos de posicions tornava com a la Q1 i la pista millorava tot i la pluja. Però a falta de dos minuts, Felipe Massa (Scuderia Ferrari) impactava contra les proteccions en el primer sector  i quedava eliminat provocant la bandera vermella. En reprendre’s la sessió, tothom a sortit de box. I Button i Webber no han pogut fer temps, un Button que quedava eliminat, primer acabava Hamilton. Eliminats: Hulkenberg, Pérez, Maldonado, Button, Gutiérrez, Massa.

A la Q3 tots han tornat a sortir de seguida, i amb els pneumàtics intermedis. Al primer intent de volta ràpida, Mark Webber es sortia de pista, i el top5 era: Vettel, Hamilton, Rosberg, Alonso, Raikkonen, un Kimi que es sortia de volta a la següent volta tot i que després s’ha aturat a box. Al segon intent, després d’haver-se aturat a box per ficar pneumàtics de sec.

En tornar a pista ningú ha millorat fins que el cronòmetre s’ha ficat a 0. Llavors Vettel aconseguia la Pole des del box, segon era Hamilton que feia un error a la xicana final, i tercer era Valtteri Bottas aconseguint el seu millor resultat en una classificació de Fórmula 1. Alonso sisè, Raikkonen novè.

—————

Retorna