We don't miss anything!


Vettel guanya al Canadà per primer cop

2013-06-09 21:35

Sebastian Vettel ha guanyat el Gran Premi del Canadà disputat en el traçat quebequià de Mont-real. L'alemany ha liderat tota la cursa, segon ha estat Alonso que ha fet una molt bona remontada, Hamilton completa el podi tercer.

per: Arnau Viñals Vendrell

A la sortida la sorpresa d’ahir,  Valtteri Bottas (Williams) perdia posicions i baixava fins la cinquena posició, tot i que Alonso (Ferrari) l’avançava a final de volta. Al darrere Massa (Ferrari) que sortia molt endarrere aprofitava per avançar a Maldonado (Williams) i ficar-se tretzè.  Bottas  però seguia perdent posicions i Vergne l’avançava a la volta sis, i quan Sutil anava  a realitzar el mateix però l’alemany de Force India es tocava amb el finlandès al revolt 4 feia una virolla i per sort podia mantenir el cotxe a la pista i cap pilot impactar contra ell. Sutil baixava fins la tretzena posició. Paral·lelament això feia agrupar el grup mixt, i Massa continuava amb la seva remuntada avançant a Pérez d’una manera molt agressiva i pujant fins l’onzena posició. Dues voltes després avançava a Nico Hulkenberg (Sauber) i es ficava en zona de punts. Raikkonen (Lotus) avançava a Ricciardo (Toro Rosso)després de que aquest fes un tap i provoqués una lluita entre Raikkonen i Massa anteriorment. Ricciardo però s’aturava a box abans de que l’avances Massa.

Al davant, Webber (Red Bull) s’aturava a box i ficava el pneumàtic dur quan l’australià era atrapat per Fernando Alonso. Rosberg (Mercedes) també s’aturava a box a la següent volta però ficava el pneumàtic tou. Vettel (Red Bull) ho feia a la volta 16 igual que Alonso, tots dos sortien amb els més durs. Hamilton l’últim del davant en aturar-se a box, ficava el pneumàtic dur i sortia segon, deixant les posicions igual que abans del pit stop.

Rosberg havia de mantenir la lluita amb Webber en sortir de box i d’Alonso que unes voltes després els atrapava. Rosberg portava més de 10 voltes defensant-se de tots dos pilots, cada vegada més agressivament, i no ha estat fins la volta 31 que Webber i Alonso l’han avançat. Rosberg a la volta següent s’aturava a box i posava els pneumàtics més durs.  Webber i Alonso després eren els més ràpids de pista. Al davant la lluita entre Bottas i Raikkonen per la dotzena posició, molestava a Vettel i l’alemany perdia 2.6 segons respecte Hamilton; Raikkonen finalment l’avançava. Més problemes pels doblats, amb un Van der Garde (Caterham) que es tocava amb Webber li trencava l’aleró i a sobre Alonso marcava la volta ràpida d’aquell moment i es ficava a l’estela del de Red Bull. Van der Garde era penalitzat. Alonso amb l’ajut del DRS i el KERS ja aconseguia passar l’australià.

I després de 42 voltes, Grosjean (Lotus) s’aturava  a box i ficava els pneumàtics més tous per anar a només una aturada.  Sorprenentment després s’aturaria a la volta 54. A la 47 Webber s’aturava a box, i a la següent ho feia Alonso, tots dos ficaven el pneumàtic més dur.  A la 49 Hamilton feia el mateix. Vettel a la següent feia el mateix. Van der Garde es retirava en impactar amb Hulkenberg (Sauber).

Vettel que conduïa sense errors perdia 3 segons en sortir-se de pista al primer revolt. I Di Resta (Force India) s’aturava per primer cop a només 13 voltes pel final i en zona de punts, setè. Un Di Resta que contemplava la lluita per la segona posició entre Alonso i Hamilton per la segona posició.

Alonso, al final després de tres intents amb una volta, avançava a Hamilton i es ficava segon. I Massa avançava a Raikkonen ficant-se vuitè.

—————

Retorna