We don't miss anything!


Vandoorne guanya la seva cursa de debut

2014-04-05 13:19

El belga i jove pilot de McLaren, Stoffel Vandoorne ha guanyat la primera cursa de la temporada de la GP2 Series al circuit de Sakhir, Bahrain. El belga que sortia segon, ha aconseguit fer una bona sortida aconseguint el primer lloc i administrant bé els pneumàtics i l’estratègia ha aconseguit la primera victòria del any. L’acompanyen al podi, Julián Leal i Joylon Palmer.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Només iniciar-se la volta d’escalfament, Simon Trummer (Rapax) es quedava aturat a la graella de sortida, obligant al suís a sortir des del pit lane.

 

Sortida molt dolenta del autor de la pole, Joylon Palmer (Dams) que baixava fins la sisena posició, deixant el primer lloc a Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix), seguit de Stephane Richelmi (Dams), Stefano Coletti (Racing Engineering), Rio Haryanto (EQ8 Caterham Racing) i Evans (RT Russian Time) que es defensava dels atacs del Dams, quan Facu Regalia (Hilmer Motorsports) es retirava de la cursa.

 

Un cop completada la primera volta, Evans aconseguia avançar a Haryanto qui provocava un tap per a la resta de pilots. Un tap que no afectaria massa ja que Jefferies (Trident) provocava el primer Safety Car de l’any. El debutant quedava fora de cursa per culpa d’un accident patit quan es defensava de Kimiya Sato (Campos Racing) què el tocà i provocà aquest increïble accident. El japonès poc després era sancionat amb un Stop&Go de 10 segons. Amb el Safety Car a pista durant 3 voltes, Vandoorne liderava la cursa seguit de Richelmi, Coletti, Evans, Haryanto, Palmer, Nasr (Carlin), Leal (Carlin), Cecotto (Trident) i Abt (Hilmer Motorsport).

 

Amb la bandera verda a pista, Richelmi, Coletti, Haryanto, Nasr, Abt, Lancaster (MP Motorsport), Marciello (Racing Engineering), Rossi (EQ8 Caterham Racing), Negrao (Arden International) i Sato s’aturaven a boxes per realitzar l’únic canvi de pneumàtics. Leal ho aprofitava per aconseguir la volta ràpida de la cursa. Palmer i Cecotto s’aturaven la volta següent, igual que Abt. D’aquesta manera amb les aturades a box,  Palmer aconseguia liderar el grup seguit d’Haryanto, Coletti, Richelmi, Evans, Cecotto, Nasr i Lancaster. A la volta 8 s’aturava Leal que sortia just per darrere de Palmer.

 

A la volta 9 el líder de la cursa, Stoffel Vandoorne s’aturava a boxes i aconseguia sortir per davant de Palmer, conservant el primer lloc virtual.

 

A la volta 13, Coletti avançava a Haryanto; i Palmer era pressionat per Leal. A meitat de cursa, Cecotto que era el vuitè virtual era penalitzat amb un Drive Through  per avançar fora de pista. Cap a la volta 23, Arthur Pic que debuta a la GP2 aquest any amb Campos Racing avançava al monegasc Richelmi, aconseguint el setè lloc virtual. Pic tenia un ritme molt bo amb uns pneumàtics més nous que la resta, d’aquesta manera aconseguia avançar Evans la volta següent. El occità no parava i de seguida aconseguia atrapar Haryanto i avançar-lo al revolt 12 en una acció de novell.

 

La cursa no estava pas acabada, i Izawa (ART Grand Prix) que tenia els pneumàtics tous aconseguia avançar en una volta a Richelmi, Haryanto i pocs quilòmetres després aconseguia avançar, molt fàcilment a Evans. Daly (Venezuela GP Lazarus) feia el mateix des del darrere, avançant en una sola volta, atenció, Lancaster i Richelmi.

 

Al davant també hi havia lluita i Leal aconseguia avançar a Palmer a falta de tres voltes pel final.

 

Amb dues voltes pel final Trummer que sortia des del pit lane, i estava liderant la cursa al sortir amb pneumàtics durs, s’aturava a falta de dues voltes pel final sortint a la novena posició. Izawa mentrestant aconseguia avançar Quaiffe-Hobbs (Rapax) i Nasr, aconseguint la sisena posició.

 

A l’última volta, Trummer aconseguia avançar Quaiffe-Hobbs i Trummer, acabant una increïble cursa on el debutant Stoffel Vandoorne aconseguia la primera victòria del any, aconseguint un apassionant debut, semblant al que va fer el 2013 a les World Series by Renault. Segon ha acabat Leal, seguit de Palmer, Coletti, Pic, Izawa, Trummer, Nasr (qui sortirà des de la pole position demà per la graella invertida), Binder novè i Quaiffe-Hobbs s’endu l’últim punt de la cursa.

 

RESULTATS:

 

Pos   Driver Team Gap Points
1 #10 Stoffel Vandoorne ART Grand Prix 32 Laps 25
2 #4 Julián Leal Carlin 1.5 18
3 #7 Joylon Palmer Dams 5.8 15
4 #6 Stefano Coletti Racing Engineering 6.3 12
5 #26 Arthur Pic Campos Racing 15.1 10
6 #9 Takuya Izawa ART Grand Prix 21.7 8
7 #15 Simon Trummer Rapax 21.9 6
8 #3 Felipe Nasr Carlin 24.4 4
9 #16 Rene Binder Arden International 24.8 2
10 #14 Adrian Quaife-Hobbs Rapax 26.1 1
11 #20 Daniel De Jong MP Motorsport 27.0  
12 #25 Conor Daly Venezuela GP Lazarus 31.9  
13 #11 Daniel Abt Hilmer Motorsport 36.2  
14 #1 Mitch Evans RT Russian Time 36.9  
15 #2 Artem Markelov RT Russian Time 41.0  
16 #18 Rio Haryanto EQ8 Caterham Racing 41.7  
17 #21 Jon Lancaster MP Motorsport 42.4  
18 #5 Raffaele Marciello Racing Engineering 46.8  
19 #8 Stéphane Richelmi Dams 49.6  
20 #17 André Negrao Arden International 62.3  
21 #23 Johnny Cecotto Trident 73.4  
22 #19 Alexander Rossi EQ8 Caterham Racing 94.5  
23 #24 Nathanaël Berthon Venezuela GP Lazarus 2Laps  
  #27 Kimiya Sato Campos Racing 5Laps  
  #22 Acil Jefferies Trident 30Laps  
  #12 Facu Regalia Hilmer Motorsport 32Laps  

 

—————

Retorna