We don't miss anything!


Vandoorne aconsegueix la seva primera pole

2013-04-06 09:32

 

El debutant aquest any a la Formula Renault 3.5 Series, Stoffel Vandoorne ha aconseguit la seva primera pole position en la primera classificació del any, gràcies en part, a la bandera vermella provocada a falta de 1 minut i mitj pel final de la sessió. Els dos ISR que havien dominat bona part de la sessió el seguien, seguit de Da Costa que acabava quart.

per: Arnau Viñals Vendrell

La sessió començava amb la pista molla, i tots els pilots sortien de cop a la pista però Da Costa Negrao i Piget s’esperaven a boxes per tal de que ningú els destorbés en la seva volta. Melker (Tech 1 Racing) es ficava primer durant els primers minuts de la sessió, gràcies a que havia aprofitat el rebuf del seu company d’equip Mikhaïl Aleshin (Tech 1 Racing), però l’holandès a la volta següent es sortia de pista provocant la bandera groga i per tant l’eliminació del seu millor temps, deixant la primera posició a Zanella (ISR)

Només havent passat 7 minuts de la sessió, Marinescu (Zeta Corse) i Cunha (AV Formula)  s’atrevien a posar els pneumàtics de sec. Tot i que ha Marinescu no li va funcionar massa bé.

Al equador de la classificació els ISR dominaven la classificació, i més pilots s’atrevien a sortir amb els pneumàtics de sec. Però Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport), també s’unia a la lluita per la pole position. A tot això Sirotkin (ISR), seguia volant pel circuit.

A partir d’aquí la pista ja estava realment en condicions per posar els pneumàtics de sec, i tots els pilots que sortien en els últims 10 minuts finals, sortien amb el pneumàtic de sec. Però Fatin (Arden Caterham), provocava una altre bandera groga, i per tant el seu temps era eliminat, igual que havia passat amb Melker.

Martsenko sorprenia a tothom ficant-se 5é, després dels problemes que va tenir ahir, que li van provocar acabar últim a les dues sessions de Lliures.

El favorit pel títol, Antonio Félix Da Costa, jove pilot de Red Bull, no podia fer més que ficar-se 13é, tot i haver marcat el millor segon sector absolut.

A falta de només tres minuts pel final, tots els pilots (menys Melker i Fatin), eren a pista, i Vandoorne venia molt ràpid i es ficava primer per més de nou dècimes de diferència. I pocs segons després una bandera vermella provocada per  Marco Sørensen, que es quedava aturat just abans de creuar la línia de meta, feia que Stoffel Vandoorne en la seva primera classificació del seu debut a la categoria aconseguís ja, la seva primera pole position de la temporada.

—————

Retorna