We don't miss anything!


Valoracions dels equips al primer dia de tests

2013-02-19 18:38

Escrit per: Òscar Daniel

La majoria dels equips han publicat comunicats valorant com ha anat el primer dia de tests, repasem les declaracions principals en l'ordre en que han quedat avui els equips:

Mercedes: Nico Rosberg ha completat un total de 54 voltes amb un millor temps de 1:22.616. Pel matí no han pogut donar gaires voltes per culpa d'un problema amb la caixa de canvis que han trigat força estona a solucionar. El pilot alemany ha declarat que "hem perdut algunes voltes al matí. Tot i així, hem treballat amb un bon programa a la tarda i, per descomptat, sempre és genial ser el més ràpid al final del dia. En general, em sento content i cómode amb el cotxe, i es sent millor que l'últim cop que vam estar en aquest circuit. Encara queda treball per fer amb la degradació de les gomes, i el nostre programa a la tarda ens ha ajudat a entendre-ho". Demà Lewis Hamilton agafarà el cotxe.

 

Lotus: El finés Kimi Räkkönen ha estat l'encarregat de fer el treball a pista avui, tot i que Lotus és l'equip que menys voltes ha fet (44), amb el segon millor temps, a només 7 milésimes de Nico Rosberg, 1:22.623.

 

Ferrari: Fernando Alonso ha estat qui ha fet més voltes, amb 110 i un millor temps de 1.22.952. A Ferrari han fet diversos stints molt llargs. Durant gairebé tot el dia el seu treball ha consistit en obtenir dades pel desenvolupament del cotxe i entendre els pneumàtics Pirelli. Fernando Alonso ha dit que "Em sento raonablament satisfet amb el primer dia de proves, i puc dir que estic totalment d'acord amb Felipe Massa en que aquest cotxe és a un altre planeta en comparació amb el que vam començar els tests la temporada anterior".

 

Red Bull: Sebastian Vettel ha fet 66 voltes, amb un millor temps de 1:22.965. Encara no han publicat declaracions.

 

Williams: Pastor Maldonado s'ha estrenat amb el FW35, completant un total de 86 voltes i amb uns resultats força satisfactoris per l'equip (tot i que a última hora s'ha estés el rumor de que Caterham i Williams poden tenir uns escapaments il·legals), amb un millor temps de 1:23.733. El director tècnic, Mike Coughlan ha dit que "Ha estat un bon dia per a nosaltres. Hem tingut una petita fuga d'aigua a la tarda, però ho hem pogut arreglar ràpidament per completar les nostres proves amb els pneumàtics. Ens sentim molt confiats", Pastor Maldonado també s'ha mostrat molt content "Hem completat un dia de test molt treballat. El FW35 sembla que hagi fet un veritable pas endavant. Encara queda molt per descobrir d'aquest nou cotxe, però és un bon punt de començament". Demà Valteri Bottas agafarà el relleu de Pastor.

 

Toro Rosso: Daniel Ricciardo ha fet 73 voltes, i un millor temps de 1:23.884. Al matí han dut a terme proves aerodinàmiques, mentre que a la tarda han treballat en la posada a punt del cotxe. Ricciardo: "Hem tingut un programa ple de coses per provar. Hem hagut d'estar molt temps a boxes degut a que hem decidit fer alguns canvis al set-up, per tant, no hem fet gaires voltes. Estic content per tornar a córrer demà, perquè penso que encara necessito entendre millor el que hem començat avui. Tenim deures per fer durant la nit, però sabem cap a on hem d'anar".

 

McLaren: Sergio Pérez ha completat 77 voltes, marcant un millor registre de 1:24.124. Al matí s'han centrat en fer proves aerodinàmiques, i abans de la tarda han fet uns canvis de posada a punt que s'han dedicat a provar per la tarda amb stints llargs. "La tarda ha acabat amb una pràctica de pit stop. Ha estat un dia productiu".

 

Force India: Paul di resta ha marcat un temps de 1:24.144, en 82 voltes. El pilot alemany ha declarat: "El primer dia ha consistit principalment en treballar sobre les gomes i fer algunes comparacions amb Jerez. He portat els pneumàtics durs i mitjans, i he tingut bones sensacions amb ells novament. També hem fet algunes proves aerodinàmiques aquest matí". L'enginyer de cursa Jakob Andreasen, s'ha mostrat content amb el "dia de treball sòlid".

 

Sauber: Esteban Gutiérrez ha completat 68 voltes, un millor temps de 1:25.124. Principalment han treballat sobre l'aerodinàmica al matí, i a la tarda han fet comparacions amb els compostos de pneumàtics i han treballat sobre el set-up del cotxe. A més, han causat una bandera vermella quan el C32-2 s'ha aturat. Esteban Gutiérrez: "Ha sigut un dia complicat amb les gomes. Hem apretat amb la gestió de les rodes i, como a conseqüència, hem tingut degradació. Hem probat diferents coses durant el matí, però a la tarda hem tingut alguns problemes amb la posada a punt del cotxe. El més positiu és que tenim un munt de dades per analitzar, aquesta serà la nostra base per entendre-ho tot".

 

Marussia: Max Chilton ha fet un temps de 1:26.747, i ha completat 65 voltes: "Al matí, el nostre programa ha consistit principalment en provar el KERS i altres sistemes del cotxe. A la tarda hem pogut fer un bon programa de proves amb el set-up, i els primers resultats són prometedors". El directo de l'equip, John Booth, ha destacat que aquest circuit és molt més representatiu pel que fa a les proves amb els pneumàtics, i ha dit que el resultat "ha estat positiu".

 

Caterham: Ha fet un 1:27.534, i ha completat 49 voltes abans de que el seu Caterham quedés atura't: "49 voltes no és tot el que volíem fer avui, però em completat part del programa d'avui i a cada volta em sento més cómode amb el cotxe. Hem tingut un problema amb la caix de canvis".

—————

Retorna