We don't miss anything!


Tony Kanaan guanya la 97ª edició de la Indy 500

2013-05-26 21:17

per: Òscar Daniel

Foto: https://www.autoweek.com

La cursa ha començat amb una bona sortida de Ed Carpenter, que ha mantingut el liderat. Per darrere, el rookie Carlos Muñoz ha baixat fins la quarta posició. A la volta 4 hem tingut el primer incident, protagonitzat per JR Hildebrand que s’ha anat contra la tanca quan estava superant a James Hinchcliffe a la corba 1, això ha provocat el primer període de bandera groga. Durant aquest període, Charlie Kimball ha tingut alguns problemes electrònics, que han pogut arreglar al box. Quan la cursa s’ha reprès, hem tingut canvis constants de líder entre Tony Kanaan, que ha fet una re-sortida molt bona, Ed Carpenter i Marco Andretti, mentre que pel darrere Oriol Servià anava perdent posicions.

A la volta 29, Tony Kanaan ha estat el primer pilot a aturar-se per ficar benzina, mentre que a la volta següent ha començat l’autèntic ball d’aturades, on cap equip capdavanter ha tingut problemes. A la volta 36 hem tingut el segon pace car, per un accident de Sebastian Saavedra, que ha picat contra el mur després d’intentar un avançament on s’ha quedat sense espai. La nova situació de cursa tenia com a líder a Ed Carpenter, per davant de Marco Andretti, Ryan Hunter-Reay, Helio Castroneves i Tony Kanaan.

Fins la volta 44 no hem tornat a veure la bandera verda. Takuma Sato ja era setè desprès d’haver sortit divuitè, i semblava que volia treure’s l’espina de l’any passat, quan va anar contra al mur mentre intentava avançar el líder a la última volta. Però justament després d’això, a la volta 56, ha fet una virolla, però s’ha pogut recuperar sense perdre volta gràcies a una nova presència del pace car que tothom ha aprofitat per fer la segona aturada. A la nova represa Will Power s’ha situat líder i ha seguit així moltes voltes, desprès de 25 canvis de líder per fi els pilots capdavanters es relaxaven una mica, però Aj Allmendinger es recuperava des del darrere amb ganes de fer una gran actuació. A la volta 90 han començat les terceres aturades, després de la qual AJ Allmendinger ha fet un doble avançament impressionant per posar-se segon i, tot seguit, s’ha fet amb el liderat sobre Tony Kanaan. Per darrere, Oriol Servià recuperava posicions i arribava a situar-se setè, tot el contrari que Will Power, que queia fins la novena posició.

A partir d’aquí la cursa s’ha disputat sense més banderes grogues fins la volta 188 (de 200), i la estratègia en box ha quedat en un segon pla, i l’estratègia sobre els cotxes ha pres tot el protagonisme, tot i que finalment a ningú li ha calgut estalviar benzina. Els canvis de líders es succeïen entre Allmendinger, Kanaan, Andretti i Hunter-Reay, i Sato anava recuperant posicions pel darrere. La nota negativa han estat els problemes de EJ Viso al pit lane, una llàstima perquè havia arribat a liderar la cursa i estava duent a terme una gran actuació. Hem arribat al final de cursa i tots els pilots tiraven a fons, sense haver de guardar benzina, Tony Kanaan i Hunter-Reay es mostraven com els més forts, però Muñoz i Andretti no es quedaven pas enrere, a ells es sumava un Justin Wilson que havia sortit 14è. Així hem arribat a la volta 188, quan Graham Rahal ha protagonitzat un accident i el pace car ha tornat a fer acte de presència, el dubte era veure si es podria reprendre la cursa, i finalment ha estat així, amb Hunter-Reay líder per davant de Kanaan i el rookie Muñoz. A la re-sortida, Kanaan avançava a Hunter-Reay, Muñoz intentava posar-se líder per fora, però només aconseguia avançar a Hunter-Reay, i tot seguit Dario Franchitti s’accidentava, provocant una bandera groga a falta de dues voltes, el que ha posat punt i final a la cursa, amb el brasiler Tony Kanaan a punt per beure el tradicional got de llet. Carlos Muñoz acabava segon i, tot i la impressionant actuació que ha fet el rookie, es mostrava decebut per haver tingut tan a prop la victòria. Finalment, el català Oriol Servià ha acabat 11è, després de perdre un parell de posicions a la seva última aturada.

La cursa ha deixat un nou rècord, amb 67 canvis de líder en total.

P Pilot
1 Tony Kanaan
2 Carlos Muñoz (R)
3 Ryan Hunter-Reay
4 Marco Andretti
5 Justin Wilson
6 Helio Castroneves
7 AJ Allmendinger
8 Simon Pagenaud
9 Charlie Kimball
10 Ed Carpenter
11 Oriol Servià
12 Ryan Briscoe
13 Takuma Sato
14 Scott Dixon
15 Ana Beatriz
16 Tristan Vautier
17 Simona de Silvestro
18 EJ Viso
19 Will Power
20 James Jakes
21 James Hinchcliffe
22 Conor Daly
23 Dario Franchitti (out)
24 Alex Tagliani (out)
25 Graham Rahal (out)
26 Katherine Legge (out)
27 Townsend Bell (out)
28 Josef Newgarden (out)
29 Sebastien Bourdais (out)
30 Pippa Mann (out)
31 Budy Lazier (out)
32 Sebastian Saavedra (out)
33 JR Hildebrand (out)

 

—————

Retorna