We don't miss anything!


Tito Rabat s'emporta la victoria del GP d'Itàlia

2014-06-01 14:27

Esteve Rabat (Marc VDS Racing) ha aconseguit la seva tercera victòria del Campionat 2014 després d'una fenomenal lluita al Gran Premi TIM d'Itàlia amb Luis Salom (Pons HP 40). Jonas Folger (AGR Team) ha completat el podi de Mugello.

Tito Rabat (Marc VDS Racing) ha demostrat a Mugello la seva solidesa com a líder del campionat amb la seva tercera victòria de la temporada. Vencedor a Qatar i Argentina, el barceloní havia vist com el seu company de garatge Mika Kallio, li retallava distàncies amb els seus triomfs en les dues últimes curses. Avui, Rabat ha recuperat la iniciqativa amb una treballada victòria. El català ha partit des de la pole per quarta vegada aquest any, però l'avantatge no li ha durat molt, ja que un contacte amb Luis Salom (Pons HP 40) a Casanova-Savelli li ha fet perdre terreny. El líder del Campionat no ha tardat a reincorporar-se a la baralla, que tenia amb Jonas Folger al comandament de les operacions.

 

També a Savelli s'ha anat a terra l'americà Josh Herrin (AirAsia Caterham) que s'ha vist forçat a abandonar. El suís Dominique Aegerter (Technomag carXpert) se situava quart, seguit de Kallio, autor d'una remuntada impresionant des de la 11a posició de la graella.

 

 

Tom Luthi (Interwetten Paddock) també ha quedat fora de la cursa després d'un toc de Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Àsia) a San Donato. Poc després, en la corba de la Scarperia-Palagio ha caigut Mattia Pasini (NGM Forward Racing) en tractar de recuperar posicions. En el segon grup, s'ha entaulat un duel obert entre Jordi Torres (Mapfre Aspar), Franco Morbidelli (Italtrans Racing) i Maverick Viñales (Pons HP 40) que ha resolt el pilot de Roses amb una decidida maniobra.

 

 

Al davant, Folger no ha pogut consolidar el seu intent d'escapada. Luis Salom li ha anat retallant metres preciosos i després també Rabat ha rematat la seva remuntada arribant a l'altura del balear. A dues voltes del final, Rabat ha llançat el seu atac, s'anotat la volta ràpida i ha batut el rècord de la pista per desenganxar-se dels seus rival de la Pons HP 40 i creuar la meta amb gairebé 3 dècimes de matge. Folger ha vist recompensat el seu esforç amb el tercer calaix del podi, el seu segon podi de la temporada.

 

Darrere, Simone Corsi, Aegerter, Kallio, Johann Zarco, Sam Lowes, Viñales i Franco Morbidelli han completat el top 10. Rabat augmenta el seu avantatge en la classificació general, ara amb 124 punts, 22 més que el seu company d'equip Kallio.

 

—————

Retorna