We don't miss anything!


Tito Rabat domina el GP d'Argentina

2014-04-27 20:42

Tito Rabat s'ha pogut emportar la victòria en la categoria de Moto2 durant el Gran Premi d'Argentina celebrat avui al circuit de Termas de Rio Honda. D'aquesta forma amplia el seu avantatge en un campionat que lidera amb autoritat. Darrere d'ell han acabat Simeon i Luis Salom, que fa el seu primer podi a Moto2. 

Per Eric Calduch  Text original de: Sofía Tera

Rabat ha defensat el liderat de la cursa en el primer revolt després de sortir des de la pole. Xavier Simeon, Maverick Viñales i Jonas Folger s'havien col·locat just darrere del pilot del Marc VDS. Després d'una volta, Rabat intentava obrir un forat amb els seus perseguidors, però Simeon semblava mantenir el ritme.

 

Folger per la seva part intentava defensar-se de Simone i Corsi, però tenia una sortida de pista que li feia perdre nombroses posicions. Rabat i Simeon semblaven allunyar-se del grup perseguidor, i els pilots s'embrancaven en una moguda lluita. Luis Salom es col·locava en tercera posició després d'una arriscada maniobra a Corsi que va fer que ell i Viñales s'anessin llargs en la frenada.

 

Simeon anava perdent terreny amb Rabat i aconseguia ser alcançat per Salom. Viñales, per la seva banda, patia una caiguda que acabava amb les opcions del català per lluitar per la victòria. Salom intentava avançar Simeon per posar-se segon, però en intentar la maniobra el mallorquí es passava de frenada i perdia la posició.

 

El grup perseguidor semblava quedar-se a tres pilots -Simeon, Salom i Corsi-, ja que Rabat es mantenia còmodament en el liderat de la cursa. Corsi va avançar a Salom després d'unes voltes de calma però tots dos pilots van perdre terreny en la maniobra amb Simeon, qui va començar a donar caça a Rabat.

 

Corsi i Salom van veure perillar la tercera posició quan Dominique Aegerter començava a rodar més ràpid que ells i retallava la distància que els separava en la lluita pel podi. Per davant, Rabat mantenia amb distància a Simeon, qui no era capaç de marcar temps significativament més ràpids que el català.

 

Mentre que per davant les lluites estaven més o menys tranquil·les, per darrere la batalla era tot el contrari. Fins a cinc pilots -Sam Lowes, Jordi Torres, Sandro Cortese, Jonas Folger i Marcel Schrotter- lluitaven per la vuitena posició amb avançaments que succeïen en cada revolt i diversos pilots que es posaven en paral·lel a la recta més llarga del circuit.

 

A nou voltes del final, Salom va tornar a atacar Corsi, però després de ser avançat l'italià li va tornar la jugada. Aegerter semblava prendre-s'ho amb calma després de contactar amb la parella de pilots en la lluita pel tercer lloc. En el liderat, Rabat va aconseguir desfer-se definitivament de Simeon i el va deixar a un segon i mig de distància, administrant l'avantatge durant les últimes voltes.

 

La victòria i el segon lloc semblaven tenir amos a quatre voltes del final, però Corsi, Salom i Aegerter seguien lluitant pel tercer esglaó del podi. Salom li va prendre la posició a Corsi a falta de tres voltes pel final i semblava tenir ritme guardat, ja que es va escapar ràpidament de la lluita de Corsi i Aegerter.

 

D'aquesta forma rabat creuava la línea de meta sense cap complicació. Simeon el seguia en segon lloc i Salom aconseguia el últim esglaó, que li donava el seu primer podi. Aegerter finalment era quart i Corsi cinquè. Així, Rabat amplia el seu avantatge en la classificació general i ara compta amb un coixí de 28 punts sobre el seu company d'equip, Mika Kallio.

 

—————

Retorna