We don't miss anything!


Timo Glock guanya la última cita del any a Hockenheim

2013-10-20 20:12

L'ex pilot de Formula 1, Timo Glock ha obtingut avui la seva primera victoria al DTM, en una cursa boja marcada per la pluja. Darrere l'alemany ha finalitzat un impressionant Roberto Merhi, que sortint penúltim ha remontat fins al segon lloc, aconseguint la millor posició en cursa d'un espanyol en aquesta competició. Per altra banda Bruno Spengler ha tancat el podi, mentre que Miquel Molina acabat 5º i Dani Juncadella 10º, puntuant els dos per primer cop.

Per: Eric Calduch

Ja amb el campeonat decidit per Mike Rockenfeller, ningú és jugava res, i a més la pluja feia acte de presencia de manera important sobre el circuit de Hockenheim, provocant una sortida bastant moguda. Spengler mantenía la Pole Position, però darrere seu és col·locaven Andy Priaulx i Miquel Molina, gràcies a una gran sortida. Per darrere hi havien varios tocs, destacant la doble sortida de pista de Rockenfeller, que el retraçava en la classificació. Més endavant veiem com Filipe Albuquerque tenía que abandonar amb danys al seu Audi, mentre que Roberto Merhi era sancionat amb un Drive Through per adelantar-se a la sortida. 

Anaven passant les voltes, i cap a la sisena començava el ball de pit stops. Sobre la volta quinze tothom havia fet el seu primer pit stop obligatori excepte Timo Glock, Ekström, Juncadella i Merhi que rodaven en les quatre primeres posicions. Anavam superant les voltes i la pluja ja havia parat de caure sobre el circuit alemany, però la pista seguía molt mollada per a pneumàtics de secs, provocant que els quatre primers seguíssin en pista, i a de més amb els millors ritmes. En especial el Dani i Merhi que encadenavan volta ràpida rere volta ràpida. Més endarrere hi havien varies lluites, que amb la pista tan mollada provocava numerosos tocs entre els pilots, entre ells un entre Green i Tomczyk, que deixava al de BMW dins la grava. 

Superats l'ecuador de la cursa, les posicions al davant no variaven, però Juncadella i Merhi amb ritmes endimoniadament ràpids s'enganxaven a Mattias Ekström. El català de Mercedes intentava superar al suec, però perdia el morro i xocava contra el de Audi, deixant-lo capgirat en mig de la pista, i amb un Merhi que superava als dos. Més tard el Dani rebía un Drive Through per l'acció.  A la volta trenta entravan a fer el primer canvi de pneumàtics Roberto Merhi i Ekström, i a la volta següent ho feia Timo Glock, però sortía per darrere el de Castelló. Doncs sí, tot i sortir en penúltim lloc i rebre una penalització, Merhi líderava la cursa amb tres segons d'avantatge sobre Glock. Aquell avantatge és veia esveït en les següents voltes fins que l'alemany el superava.

Ja després de que tothom completes la segona parada obligatoria, les posicions no variaven gaire, i arribats a la hora i quart reglamentaries, la cursa és donava per enllestida, amb la primera victoria de Timo Glock en el DTM. Darrere d'ell arribava Roberto Merhi, amb el seu primer podi en la competició, i aconseguint el millor resultat d'un espanyol en el DTM. El poleman Spengler acabava tercer seguit d'Ekström, un gran Miquel Molina que aconseguía el cinquè lloc per davant de Priaulx, Vietoris, Werner, Paffet i Dani Juncadella que tancava la zona de punts. Així doncs els tres espanyols puntuaven en una cursa per primer cop a la temporada. 

Sota focs articials passats per aigua acabat aquesta apassionant temporada del DTM, el campió, coronat a Zandvoort, ha estat Mike Rockenfeller que ha guanyat el campeonat amb gran autoritat. Segon ha estat Augusto Farfus i tercer Bruno Spengler. Roberto Merhi acabat 15º a la general, just davant de Dani Juncadella i Miquel Molina. En la classificació d'equips trobem a l'equip Audi Sport Team Phoenix format per Rockenfeller i Molina, com a campions seguits del BMW-Team-RBM de Hand i Farfus, i en tercer lloc el STILH AMG Mercedes de Vietoris i Wickens. En fabricants BMW ha guanyat seguit de 22 punts Audi i més endarrerit Mercedes. 

—————

Retorna