We don't miss anything!


Stoneman aconsegueix una victòria complicada

2014-05-11 10:06

Dean Stoneman ha guanyat la segona cursa de la temporada de la GP3 Series al circuit de Barcelona-Catalunya en unes condicions molt complicades amb la pista molla. Tuscher que sortia des de la pole ha finalitzat segon seguit de Zamparelli completant el podi.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Aquest matí ha plogut a la comarca del Vallès Oriental on s’ubica el circuit de Barcelona-Catalunya situat als termes municipals de Granollers i Montmeló. Aquest aigua ha fet baixar la temperatura considerablement respecte ahir, en una cursa que s’ha celebrat amb el cel tapat i una pista amb unes condicions difícils. Tant difícils que Dean Stoneman (Marussia Manor Racing) patia una virolla durant la volta d’escalfament. Un Stoneman que sortia segon gràcies a la graella invertida respecte els llocs de la cursa d’ahir. D’aquesta manera el vuitè classificat de la cursa 1, Matheo Tuscher (Jenzer Motorsport) sortia des de la pole.

 

A la sortida Richie Stanaway es quedava una mica aturat mentre que Eriksson (Koiranen GP) feia una increïble sortida. Tuscher mantenia el primer lloc seguit de Stoneman i Zamparelli (ART Grand Prix). Encara en la primera volta, els dos Status GP mantenien forces explicacions entre ells, mentre que darrere, del 14è al últim mantenien una increïble lluita.

 

El liderat de Tuscher no era prou fort i Stoneman l’aconseguia avançar durant la segona volta. D’aquesta manera amb dues voltes completades el top 8 estava així: Stoneman, Tuscher,  Zamparelli, Eriksson, Kirchhofer (ART Grand Prix), Mardenboroug (Arden International), Yelloly (Status GP).

 

A la tercera volta, Eriksson perdia el quart lloc en benefici de Stanaway i Kirchhofer, quan Nagulin (Trident) patia una virolla al revolt número 3, deixant el cotxe al bell mig de la pista, provocant el cotxe de seguretat. Lynn (Carlin) i Fontana (ART Grand Prix) aprofitaven per aturar-se a boxes per introduir els pneumàtics de pluja.

 

El cotxe de seguretat ha abandonat la cursa a falta d’onze voltes pel final, deixant una cursa totalment oberta. Eriksson ho aprofitava per recuperar el cinquè lloc respecte Kirchhofer. Mardenborough patia una virolla i perdia la zona de punts.  Al darrere Celis Jr. (Status GP) xocava amb Pal Varhaug (Jenzer Motorsport) que havia d’abandonar.

 

Tots aquets canvis ens feien arribar amb Stoneman líder seguit de Tuscher, Zamparelli, Stanaway, Eriksson, Kirchhofer, Bernstorff, Yelloly.

 

Les condicions de la pista tan lentes i el Safety Car ha provocat que l’organització decidís contar la cursa per temps (30 minuts).  Mentre el sol apareixia en pista i això ho aprofitava Kirchhofer per tornar a avançar Eriksson. Yelloly recuperava el tercer lloc respecte Bernstorff.

 

Finalment Stoneman aconsegueix la victòria seguit de Tuscher,  Zamparelli, Stanaway, Kirchhofer, Eriksson, Yelloly i Bernstorff tancant la zona de punts.

 

Alex Lynn continua això si en el capdavant del campionat amb 31 punts, seguit de Stanaway amb 23, Eriksson 22 i Stoneman 21.

 

—————

Retorna