We don't miss anything!


Stevens s’endu una cursa accidentada i frenètica

2014-04-12 17:26

Will Stevens ha sortit victoriós de la primera cursa de la temporada de la Fórmula Renault 3.5 Series després de sortir des del quart lloc, agafant el primer la primer revolt que ja no ha deixat fins al final de la cursa. Cursa accidentada i amb molts avançaments que ha tingut lloc, on sinó, al “Temple de la Velocitat” a Monza, Itàlia.

Per: Arnau Viñals Vendrell

La cursa no havia ni començat quan a la volta d’escalfament l’autor de la pole, Carlos Sainz (Dams) no podia arrencar el seu monoplaça. Fet semblant que li passava a Vaxivière (Lotus), però el occità amb més sort que l’espanyol, ha pogut iniciar la cursa.

 

A la sortida,  Stevens (Strakka Racing) aconseguia el primer lloc seguit de Merhi (Zeta Corse) i Gasly (Arden International). La primera volta es completava quan Sorensen (Tech 1 Racing) i Jaafar (ISR) patien un accident a la meitat de la recta principal quan lluitaven per el setè lloc. Impressionant accident en que el danès de Tech1 va sortir volant. Tots dos sortien il·lesos de l’accident i el Safety Car feia la seva aparició a pista amb Stevens al primer lloc, seguit de Merhi, Gasly, Martsenko (Comtec Racing) i Ghiotto (International Draco Racing)al top 5.

 

Amb 30 minuts pel final de cursa, el cotxe de seguretat marxava finalment de pista i Mavlanov (Zeta Corse)llençava un atac a Ghiotto a la recta principal, aconseguint-lo avançar i ficant-se cinquè. Dams seguia amb problemes quan aconseguia fer tornar a Sainz a pista, Norman Nato, el seu company d’equip perdia pistonada. Una cosa semblant li passaria a Luca Ghiotto quan lluitava amb Mavlanov encara. Finalment l’italià abandonava la cursa.

 

Les lluites eren constants i fratricides entre tots, sobretot la lluita pel setè lloc entre Rowland (Fortec Motorsports), Stockinger (Lotus), Sirotkin (Fortec Motorsports) i  Amberg (AVF). L grup es feia cada vegada més gran i Matias Laine (Strakka Racing) també s’incorporava a la lluita.

 

Al davant Martsenko aconseguia avançar a Gasly i ficar-se dins l’últim esglaó del podi, mostrant la gran experiència que té a la categoria. Al darrere Mavlanov perida el sisè lloc per culpa d’una sortida de pista i es ficava novè, pressionat per molt intensament per Amberg. Però també hi havia un front obert pel sisè lloc i Sirotkin aprofitava el desconcert per fer un espectacular interior a Stockinger i pujava fins el setè lloc. Però dues voltes després, Sirotkin es sortia de pista i tornava a baixar al vuitè lloc. Amberg ho aprofitava i es col·locava entre russos. avançant, per fi, a Mavlanov. El de Zeta Corse perdia llocs constantment i a falta de 5 minuts pel final, baixava fins al quinzè lloc.

 

Altre cop al davant, Martsenko perdia el podi i era amenaçat per Buller en la lluita pel quart lloc.

 

Amb el temps a 0, Vaxivière perdia l’aleró davanter al últim revolt i impactava contra les proteccions, havent d’abandonar la cursa obligadament, després d’una remuntada de somni des del pit lane.

 

Finalment victòria per el dominat Stevens, seguit de Merhi en el seu retorn als monoplaces i tercer acabava Gasly. El quart lloc, es decidia al últim revolt quan Buller avançava Martsenko.

 

Resultats:

 

Pos   Driver Nation Team Rookie Points
1 #11 Will Stevens GBR Strakka Racing   25
2 #22 Roberto Merhi ESP Zeta Corse R 18
3 #7 Pierre Gasly  FRA Arden Motorsport R 15
4 #8 William Buller GBR Arden Motorsport   12
5 #27 Nikolay Martsenko RUS Comtec Racing   10
6 #4 Oliver Rowland GBR Fortec Motorsports R 8
7 #15 Marlon Stockinger PHI Lotus   6
8 #3 Sergey Sirotkin RUS Fortec Motorsports   4
9 #20 Zoel Amberg SUI AVF   2
10 #26 Meindert Van Buuren NED Pons Racing R 1
11 #12 Matias Laine FIIN Strakka Racing    
12 #5 Pietro Fantin BRA International Draco Racing    
13 #25  Oliver Webb GBR Pons Racing    
14 #21 Roman Mavlanov RUS Zeta Corse R  
  #2 Norman Nato FRA Dams    
  #6 Luca Ghiotto  ITA International Draco Racing R  
  #16 Matthieu Vaxivière RA Lotus R  
  #1 Carlos Sainz ESP Dams    
  #19 Beitske Visser NED AVF R  
  #9 Marco Sorensen DEN Tech 1 Racing    
  #17 Jazeman Jaafar MAS ISR    

 

—————

Retorna