S’ha mort Jack Brabham als 88 anys

2014-05-19 13:35

 

Aquest matí s’ha mort el primer pilot en obtenir un mundial de Fórmula 1 amb un cotxe fabricat per ell mateix. Sir Jack Brabham ha mort als 88 anys d’edat. La Fórmula 1 lamenta la pèrdua d’una llegenda de la competició.

Per: Guillem González Vela

Jack Brabham era una llegenda del automobilisme. Un apassionat de la mecànica de l’automòbil i la competició. El pilot australià compta amb tres títols mundials, l’últim amb un monoplaça que lluïa el seu nom.

Brabham va començar a competir després de demostrar el seu talent a l’equip anglès de Charles i John Cooper l’any 1955, tot i que fins el 1959 no va obtenir bons resultats, guanyant dos mundials consecutius amb Cooper Car Company. El 1962 va començar a treballar en una evolució del motor pel futur equip propi Brabham Racing Organization, equip amb el qual obtingué el campionat el 1966, als seus 40 anys. L’any següent el guanyà el seu Company d’equip Denny Hulme. Jack va penjar el mono de competició l’any 1970.

Vàren competir amb monoplaces Brabham grans pilots com Niki Lauda, Damon Hill o Nelson Piquet, aquest últim guanyant dos mundials amb l’equip.

Escuderies, pilots i excompanys seus han homenatjat el campió a les xarxes socials. De ben segur que a Mònaco veurem actes en honor a Sir Jack Brabham. Descansi en pau.

Us deixem amb una petita col·lecció de piulades enviades aquest matí per algunes personalitats del món del motor:

 

I per últim, el seu fill David agraeix el suport mostrat en nom de tota la família,