We don't miss anything!


Sergio Pérez, el més ràpid al segon dia

2013-02-20 12:35

Escrit per: Òscar Daniel

Matí: Lewis Hamilton ha sigut l'home que més voltes ha fet aquest matí. Després d'una primera pressa de contacte, l'anglés ha fet quatre stints llargs, baixant els seus temps cada cop que tornava a sortir a pista. Al costat oposat tenim Kimi Räikkönen, que no ha pogut fer cap temps, ja que no hem tornat a veure al Lotus després de la volta d'instal·lació, presuntament per problemes amb la caixa de canvis. A Williams també han fet un bon grapat de voltes, però la majoria han estat en stints curts, tret d'un de llarg en que Valteri Bottas anava pasant per box a cada estona. A Williams han dit que aquest matí s'han centrat en fer proves aerodinàmiques i comprovacions al cotxe. Fernando Alonso ha estat el segon pilot que menys ha rodat, ja que abans de les 12 el seu motor ha tingut alguns problemes, segons Ferrari perquè ja havia arribat al límit de la seva vida (és el mateix que van portar a Jerez).

El millor temps del matí se l'ha tornat a endur l'alemany Sebastian Vettel, amb el compost mitjà. El Red Bull s'ha apropat al millor temps de la Q3 de la temporada anterior, un registre que segurament serà superat aviat. A McLaren han fet tandes de 6 o 7 voltes tot el matí. A la última, Sergio Pérez ha provat el compost tou, fent el tercer millor temps. A Caterham han dut a terme un programa semblant, i a Marussia han fet moltes comprovacions, entrant continuament a boxes i sense marcar gaires temps. A Force India tampoc s'han centrat en els temps, sinó que han fet moltes voltes d'entrada i sortida de box, segurament fent proves aerodinàmiques, i no han marcat cap temps fins ben avançat el matí, també fent tandes molt curtes. La sessió de Sauber ha estat idéntica a la de Force India.

Tarda: A la tarda ha passat el que acostuma a passar en aquests tests d'hivern. La majoria d'equips han fet stints llargs, probant ajustaments del cotxe i treballant per obtenir dades del comportament dels pneumàtics. A Mercedes s'han endut la palma, completant 121 voltes, però hem vist com els temps de Lewis Hamilton començaven sent realment competitius, però sempre es desplomaven molt ràpidament. Els stints de Sergio Pérez començaven amb temps molt més lents, però eren molt més consistents, el que fa pensar que els equips proven coses força diferents i, per tant, els temps que veiem realment no ens serveixen per fer comparacions entre equips. A Ferrari per fi han arreglat els seus problemes i han sortit a pista quan quedan dues hores, fent dues tandes, les dos similars: començaven amb 1:23.9, per després fer un 1:24 alt i passar a fer 1:27s i 1:28s, per tant, novament no ens serveixen per treure cap conclusió, però sens dubte que els equips han obtingut moltíssima informació molt important de cara als pneumàtics.

A Red Bull, la tarda els hi ha anat pitjor que el matí, de fet, l'RB9 ha estat el causant de la única bandera vermella, quan quedaven uns 50 minuts. Sebastian Vettel semblava que estava fent una simulació de cursa, quan el cotxe s'ha aturat al final de la recta principal, just després de fer una aturada a boxes. En canvi, a Lotus han rodat durant una hora de forma gairebé seguida, els temps també han caigut molt a cada volta que feia Kimi. A Williams també han fet un parell de tandes llargues, amb uns temps que a primera vista semblen estar molt per sota dels equips capdavanters, però recordem que tot just era el segon dia del FW35 a pista.

Pel que fa a Force India, no han fet gaires voltes, i s'han tancat a box quan encara queda una hora i mitja. Només han superat en voltes a l'equip Lotus. A Marussia han fet provatures durant tot el dia, gairebé no han marcat registres de temps, però han arribat a completar 67 voltes. A Toro Rosso han fet algunes tandes d'entre 5 i 8 voltes, segurament provant ajustaments del cotxe. I a Caterham és on més han treballat després de Mercedes, completant 102 voltes i alguns stints força llargs i amb els temps més consistents de tota la graella, arribant a fer 11 voltes consecutives en 1:31, no sabem en quines condicions.

L'única cosa que podem dir és que veient les tandes dels equips capdavanters, sembla que els Pirelli es desgasten força, veurem si això es confirma els propers dies.

Taula de temps:

Pos Pilot Equip Voltes Temps
1 S. Pérez McLaren 97 1:21.848
2 S. Vettel Red Bull 84 1:22.197
3 K. Räikkönen Lotus 43 1:22.697
4 L. Hamilton Mercedes 121 1:22.726
5 F. Alonso Ferrari 76 1:23.247
6 V. Bottas Williams 98 1:23.561
7 D. Ricciardo Toro Rosso 70 1:23.718
8 P. di Resta Force India 62 1:23.971
9 N. Hulkenberg Sauber 88 1:24.205
10 M. Chilton Marussi 67 1:25.115
11 C. Pic Caterham 102 1:26.243

 

—————

Retorna