We don't miss anything!


Sebastian Vettel torna a ser el pistoler més ràpid

2012-11-17 20:48

Escrit per Sergi Ruiz Serret (@sergyrs13)

2012 United States Grand Prix

Sebastian Vettel s’emporta la 6ª pole de la temporada, primera del Circuit of Americas, amb un temps estratosfèric d’1:35.657 i ja és un pas més a prop d’aconseguir el trincampionat del món. Lewis Hamilton, a tan sols 1 dècima de l’alemany, ha marcat el segon millor temps i Mark Webber el 3r.

 

Fernando Alonso, amb molts problemes en tota la sessió de qualificació, ha marcat el 9è millor temps i sortirà per darrera del seu company d’equip, Felipe Massa, que ha marcat el 7è millor temps. Tot i això, els dos pilots de Ferrari guanyaran una posició a causa de la sanció a Romain Grosjean, que ha marcat el 4t millor temps i caurà fins a la 9ª posició.

 

Qui també guanyarà una posició és Kimi Raikkönen que, tot i marcar el 5è millor temps, sortirà 4t i intentarà repetir la victòria que va aconseguir fa dues setmanes al Gran Premi d’Abu Dhabi.

 

Les sorpreses

 

Jenson Button ha donat la campanada a la Q2 quan ha tingut un problema amb el seu monoplaça, que ha començat a perdre potència, i no ha pogut acabar entre els 10 primers, i demà sortirà des de la 12ª posició.

 

L’altre sorpresa negativa del dia ha estat la 17ª posició de Nico Rosberg. Aquesta posició tan endarreria del pilot de Mercedes ha estat provocada per un canvi de configuració del cotxe de l’alemany respecte el cotxe dels Lliures 3 d’aquesta tarda.

 

Salvats per la calor

 

Finalment Pedro Martínez de la Rosa i Narain Karthekeyan (23è i 24è) podran participar en la cursa de demà després d’haver aconseguit quedar per sota del 107% del millor temps de la sessió.

 

Aquest miracle, com la qualificat el català d’HRT, ha estat possible gràcies a la sortida del sol i a l’augment de la temperatura de l’asfalt, que els ha permès escalfar el pneumàtic ràpidament i poder marcar una bona volta.

 

El duel dels modestos

 

Per primer cop en tota la temporada els dos pilots de Marussia, Timo Glock i Charles Pic (19è i 20è), han aconseguit batre i quedar per davant dels dos pilots de Caterham, Vitaly Petrov i Heikki Kovalainen (21è i 22è).

 

La graella

 

El top 10 de la sortida de demà estarà format per 1r Vettel, 2n Hamilton, 3r Webber, 4t Raikkönen, 5è Schumacher, 6è Massa, 7è Hülkenberg, 8è Alonso, 9è Grosjean i 10è Maldonado.

 

A la part mitja de la graella hi trobarem: 11è Senna, 12è Button, 13è di Resta, 14è Verge, 15è Pérez, 16è Kobayashi i 17è Rosberg.

Del final de l’engraellat sortiran: 18è Ricciardo, 19è Glock, 20è Pic, 21è Petrov, 22è Kovalainen, 23è de la Rosa i 24è Karthikeyan

—————

Retorna