We don't miss anything!


Sebastian Vettel guanya un tens GP de Malàisia

2013-03-24 12:37

Escrit per: Ramon López Garrido

 

Sebastian Vettel ha guanyat la segona cursa de la temporada envoltat per una gran polèmica amb el seu company d’equip. Els dos pilots de Red Bull han seguit estratègies lleugerament diferents, però Webber havia sortit per davant de Vettel després de la seva última aturada a boxes. Era tan petita la diferència que els dos pilots de Red Bull han estat lliutant per la victòria durant varies voltes lliurement, aparentment sense ordres d’equip, però la veritat és que la tensió era evident a les comunicacions de radio i al pre-podi.  Darrere d’ells han quedat els dos Mercedes, en aquest cas sí amb clares ordres d’equip que han estat respectades per Nico Rosberg. L’alemany deia al seu equip per ràdio: “Enrecordeu-vos d’aquesta”.

 

La cursa ha acabat ben aviat per Fernando Alonso, quan se li despenjava l’aleró davanter en tocar a Sebastian Vettel al segon revolt. Com que la pista estava molla, l’estratègia de l’equip Ferrari era aguantar un parell de voltes fins que es poguessin utilitzar els pneumàtics de sec per poder entrar a canviar l’aleró, però no ha estat possible ja que l’aleró ha acabat per trencar-se. La cursa ha seguit endavant i el moviment a boxes ha començat molt aviat, quan Vettel, que liderava llavors, ha decidit arriscar-se a utilitzar els pneumàtics de sec. Tots els altres l’han imitat més aviat o més tard en veure que el rendiment no era dolent.

 

Hem pogut veure molts problemes a boxes; hi ha hagut un toc entre Pic i Vergne en deixar els de Toro Rosso sortir al seu pilot quan entrava el de Caterham. El més greu ha estat la retirada dels dos Force India en resulta’ls-hi impossible canviar els pneumàtics als seus pilots. Jenson Button ha perdut la cursa quan durant la seva última aturada no li han ajustat bé el pneumàtic davanter dret i ha hagut de tornar enrere al pitlane. A més, Lewis Hamilton s’ha equivocat de box i ha passat a visitar el seu ex-equip McLaren.

 

Les altres posicions de punts han estat bastant batallades entre Grosjean, Raikkonen, Hulkenberg i Pérez, que s’han avançat en nombroses ocasions. Ha estat Felipe Massa, però, qui amb un canvi de pneumàtics d’última hora els ha avançat a tots per acabar el 5é. Jean-Éric Vergne ha acabat 10é, aconseguint així el primer punt de la temporada per Toro Rosso.

 

La part baixa de la graella s’ha vist beneficiada pels nombrosos abandonaments, però cal destacar un cop més la gran cursa de Jules Bianchi. El francès de Marussia ha acabat 13é, amb Pic a mes de mig minut i a la mateixa vola que Esteban Gutierrez.

 

Resultats del GP de Malàisia:

P Pilot Equip Diferència Pit Stops
1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:38:56.681 4
2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault +4.2 4
3 Lewis Hamilton Mercedes +12.1 4
4 Nico Rosberg Mercedes +12.6 4
5 Felipe Massa Ferrari +25.6 4
6 Romain Grosjean Lotus-Renault +35.5 3
7 Kimi Räikkönen Lotus-Renault +48.4 3
8 Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari +53.0 4
9 Sergio Pérez McLaren-Mercedes +72.3 4
10 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari +87.1 3
11 Valtteri Bottas Williams-Renault +88.6 3
12 Esteban Gutiérrez Sauber-Ferrari +1 V 4
13 Jules Bianchi Marussia-Cosworth +1 V 4
14 Charles Pic Caterham-Renault +1 V 4
15 Giedo van der Garde Caterham-Renault +1 V 4
16 Max Chilton Marussia-Cosworth +2 V 4
17 Jenson Button McLaren-Mercedes +3 V 3
18 Daniel Ricciardo STR-Ferrari +5 V 3
19 Pastor Maldonado Williams-Renault +11 V OUT
20 Adrian Sutil Force India-Mercedes +29 V OUT
21 Paul di Resta Force India-Mercedes +34 V OUT
22 Fernando Alonso Ferrari +55 V OUT

 

—————

Retorna