Scott Redding guanya a casa seva

2013-09-01 13:04

Scott Redding ha pogut aconseguir la victoria de Moto2 davant la seva afició en el GP de la Gran Bretanya. A més augmenta el seu marge considerablement en el mundial ja que Espargaró no ha pogut passar del 8º lloc. Nakagami i Luthi han acompanyat al angles en el podi.

Escrit per: Eric Calduch

La cursa començava amb dues baixes de Dani Rivas i Steven Odendaal a causa de les lesions en una colisió multiple al final del Warm Up. Amb trenta-un pilots a la graella, començava la cursa amb una sortida neta sense caigudes, en que Redding superava a Nakagami al primer revolt. Darrere les dues Tuenti HP 40 quasi es toquen, amb un Rabat que pujava fins el cinquè lloc i Espargaró que baixava fins el 8º. Les voltes anaven passant i Pol Espargaró cada vegada anava més endarrere caient fins el 10º lloc. Mentrestant Rabat a la tercera volta feia una errada tirant llarg i perdent posició amb Zarco i Kallio que venien darrere. També destacar la caiguda d'Alberto Moncayo que posava punt i final a un dia negre a l'equip Argiñano&Gines Racing. 

Superat l'ecuador de la cursa, Redding liderava amb Nakagami i Luthi enganxats al darrere. A falta de nou voltes pel final el japones feia una gran maniobra i superava a Redding, mentre Luthi per darrere també intentava l'avançament al britanic. Les posicions capdavanteres es mantenien iguals durant unes voltes, però per darrere hi havia moviment, i es que Espargaró remontava del 10º al 8º lloc, mentre que Tito Rabat anava com un llamp superant amb relativa facilitat a Zarco, Kallio i finalment a Agerter per posar-se quart a més de fer la volta rapida que era el record del Circuit amb 2:07.1. 

La cursa arribava a les cinc voltes finals, i Redding aprofitava un error de Nakagami per posar-se lider un altre vegada, i a més el japones també perdia posició amb un bon avançament de Luthi. Per darrere Tito anava molt rapid i alcançava als capdavanters, però a causa de la lluita Nakagami-Luthi i els pocs punts d'avançament de Silverstone, el català no podia pujar al podi, mentre Nakagami acabava conservant el 2º lloc davant Luthi.

Com deia victoria de Redding a casa seva, per primera vegada un britanic guanya a Silverstone des dels anys setanta. A més ara Scott ja li treu més de trenta punts a Pol Espargaró despres d'una molt mala cursa pel català. Repassant la classificació trobem a Nico Terol onzè per davant de Julian Simon i Jordi Torres. Toni Elias s'emporta l'ultim punt del Gran Premi, mentre darrere Cardús ha estat dissetè i Axel Pons 22º.