Sainz lidera a Monza

2014-04-11 18:00

Després de sis dies d'entrenaments col·lectius d'hivern, la Formula Renault 3.5 Series ja és al Autodromo di Monza per la primera ronda del campionat. Carlos Sainz (DAMS) ha estat el més ràpid avui, divendres al "Temple de la Velocitat". L'espanyol ha dominat les dues sessions del dia al dia davant de Luca Ghiotto (International Draco Racing) i Jazeman Jaafar (ISR).

Per: Arnau Viñals Vendrell

Els competidors de la Fórmula Renault 3.5 Series han tractat amb unes condicions climàtiques ideals en el circuit italià. Carlos Sainz ràpidament va traslladar-se fins a la part superior de la classificació en aquest primer dia de la temporada 10 de la categoria capçalera de les World Series by Renault.

 

El pilot de DAMS va patir per una bona part de la sessió del matí i va millorar la seva millor volta en tres ocasions en els últims deu minuts. Amb un crono de 1'34''207, va dominar respecte Marlon Stockinger (Lotus), Zoel Amberg (AVF), Sergey Sirotkin (Fortec Motorsports) i Will Stevens (Strakka Racing) quan les es banderes van aparèixer. Oliver Rowland (Fortec Motorsports) va ser el més ràpid entre els nouvinguts, vuitè a la general.

 

La sessió de la tarda va ser més competitiva. Oliver Rowland, Jazeman Jaafar, Norman Nato (DAMS) i Luca Ghiotto van passar força estona al capdavant de la taula de temps. Sergey Sirotkin tenia la millor volta fins que Carlos Sainz va millorar aquesta completant un divendres molt bo amb un temps d' 1'33''731, per davant del debutant més ràpid de la tarda, Luca Ghiotto. Jazeman Jaafar, Pietro Fantin (International Draco Racing) i Nikolay Martsenko completen els cinc primers llocs.

 

Declaracions

 

Carlos Sainz: "Des de la primera volta, el cotxe estava ben equilibrat. Volta rere volta, hem agafat la confiança d'assolir els límits molt ràpidament i vaig tenir dues bones sessions. Malauradament, només ha estat una pràctica i els meus rivals poden posar-se al dia demà. Per tant, no ens podem permetre estar massa confiats!"

 

Luca Ghiotto: "Aquest matí, l'atenció es va centrar en la posada a punt. Sembla que estem en bona forma amb els nous pneumàtics. Estic bastant satisfet amb el cotxe, era molt bo. Estic confiat per demà!"

 

Jazeman Jaafar: "Trobar la càrrega aerodinàmica adequada és sempre un desafiament a Monza. Hem fet alguns progressos i no es va demostrar significativament en les dues sessions, en l'optimització de la càrrega aerodinàmica i les proporcions, sinó també amb pneumàtics nous. Jo estava una mica obstaculitzat per la bandera vermella perquè en Sergey em va aturar una mica en la meva millor volta. Sembla que serà un bon cap de setmana".

 

Lliures 1: 1. Sainz, 2. Stockinger, 3. Amberg, 4. Sirotkin, 5. Stevens, 8. Rowland (R)

Lliures 2: 1. Sainz, 2. Ghiotto (R), 3. Jaafar, 4. Fantin, 5. Martsenko.