We don't miss anything!


Sainz confirma el seu domini a Monza amb una altre pole

2014-04-13 09:35

El pilot espanyol de l’equip Dams s’ha endut la segona pole position de l’any en la segona qualy del any. El jove de Red Bull ha estat imbatible i el segon classificat, Marlon Stockinger, ha acabat a 7 dècimes, ni més ni menys en el circuit de Monza, Itàlia per la Fórmula Renault 3.5 Series.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Sessió amb un cel cobert la que s’ha celebrat al Autodromo Nazionale di Monza on Nikolay Martsenko (Comtec Racing) feia el millor temps de la primera tanda de voltes. Amb el segon intent però, el dominador del cap de setmana, Carlos Sainz (Dams) es col·locava en primer lloc seguit dels dos Fortecs Motorsports de Rowland i Sirotkin. La volta següent, Sainz continuava amb el liderat però Rowland només estava a 5 mil·lèsimes del espanyol. I només va necessitar una volta més per ficar-se líder davant del seu company d’equip i Carlos Sainz a falta de 19 minuts pel final. Sirtokin no es quedava de braços plegats, marcava el millor segon i tercer sector i es feia amb la pole position provisional. Només WIlliam Buller (Arden Motorsport) aconseguia col·lar-se entre els Fortec, justa abans de que els pilots s’aturessin a boxes a meitat de sessió per canviar els pneumàtics i fer l’últim intent de volta ràpida.

 

D’aquesta manera, Sirtokin liderava el grup seguit de Buller, Rowland, Sainz, Jaafar (ISR), Gasly (Arden Motorsport), Merhi (Zeta Corse), Stevens (Strakka Racing), Stockinger (Lotus) i Sørensen (Tech 1 Racing) al top 10.

 

Després d’un període d’inactivitat, amb només 10 minuts restants al cronòmetre, els pilots tornaven  ala pista per realitzar l’últim intent. I com ahir, els Zeta Corse de Merhi i Mavlanov, sortien una volta més tard que la resta per tal d’arribar amb més bones condicions al final de la classificació.

 

La primera volta ràpida de tots ha servit per escalfar els pneumàtics per tal de tenir-los en perfectes condicions els últims 6 minuts de sessió.

 

Amb diferències mínimes i només 5 minuts restants, Sainz feia la pole provisional seguit de Martsenko i Sirtokin. Els tres separats només per una dècima de segon. La  classificació canviava ràpidament cada volta, Amberg (AVF) es ficava segon però Rowland prenia el liderat, però després aquest era tret per Ghiotto (International Draco Racing) i després per Sirotkin amb un Stockinger que es ficava segon a 4 dècimes del rus, quan restaven 3 minuts pel final.

 

Sainz Jr. no ho havia dit tot i s’apuntava els dos millors últims sector, aconseguint la primera posició seguit de Buller a 6 dècimes, quan restaven només 1 minut i 45 segons. El espanyol no en tenia prou i millorava dues dècimes el seu temps després, deixant a Jazeman jaafar a 8 dècimes del Dams.

 

Amb la bandera de quadres, Stockinger aconseguia ficar-se segon però molt lluny del madrileny. Fantin (International Draco Racing) pujava fins el cinquè lloc però ningú podia superar l’increïble temps de Sainz a Monza on s’apunta la seva segona pole position a la Fórmula Renault 3.5 Series.

 

Recordar que Marco Sorensen té una sanció de 5 llocs per a la graella de sortida. Per tant, el danès sortirà últim. 

 

Resultats:

 

Pos   Driver Nation Team Rookie
1 #1 Carlos Sainz ESP Dams  
2 #15 Marlon Stockinger PHI Lotus  
3 #17 Jazeman Jaafar MAS ISR  
4 #8 William Buller GBR Arden Motorsport  
5 #5 Pietro Fantin BRA International Draco Racing  
6 #3 Sergey Sirotkin RUS Fortec Motorsports  
7 #22 Roberto Merhi ESP Zeta Corse R
8 #6 Luca Ghiotto  ITA International Draco Racing R
9 #7 Pierre Gasly  FRA Arden Motorsport R
10 #12 Matias Laine FIN Strakka Racing  
11 #20 Zoel Amberg SUI AVF  
12 #27 Nikolay Martsenko RUS Comtec Racing  
13 #2 Norman Nato FRA Dams  
14 #11 Will Stevens GBR Strakka Racing  
15 #4 Oliver Rowland GBR Fortec Motorsports R
16 #9 Marco Sorensen DEN Tech 1 Racing  
17 #19 Beitske Visser NED AVF R
18 #26 Meindert Van Buuren NED Pons Racing R
19 #21 Roman Mavlanov RUS Zeta Corse R
20 #25  Oliver Webb GBR Pons Racing  
21 #16 Matthieu Vaxivière RA Lotus R

 

—————

Retorna