We don't miss anything!


Sainz aconsegueix la pole a Monza

2014-04-12 12:20

El pilot membre del Red Bull Junior, ha aconseguit la pole position per a la cursa 1 de la Fórmula Renault 3.5 Series que es disputarà a Monza, Itàlia. La cursa serà a les 16:15 i ho podran seguir en directe per FormulaRapida.net

Per: Arnau Viñals Vendrell

Era ja l’hora de la veritat, i amb el primer intent de volta ràpida, Jaafar (ISR)era el qui establia el millor temps seguit de Visser (AVF) i Gasly (Arden Motorsport). Jaafar que havia sortit dels últims millorava encara més el seu temps en el segon intent de volta ràpida però ara, Carlos Sainz (Dams) el és ràpid dels lliures el seguia de ben a prop. La lluita entre el malaisi i el espanyol continuava però teníem un convidat més, William Buller (Arden Motorsport) qui es col·locava entre ells. Sainz no cedia, i era el primer en baixar del 1’33”, seguit d’Stockinger (Lotus) i Buller.

 

A  falta de 18 minuts pel final, molts pilots s’aturaven a boxes er canviar els pneumàtics i fer l’últim intent. Amb aquesta situació, Sainz era el líder, seguit de Stockinger, Buller, Gasly, Jaafar, Amberg (AVF), Vaxivière (Lotus), Merhi (Zeta Corse), Fantin (international Draco Racing) i Sørensen (Tech 1 Racing) tancant el top10.

 

A partir d’aquí, instants d’inactivitat i tothom esperant per sortir el més tard possible per tenir un bon rendiment en els pneumàtics per fer l’última tanda, la decisiva per a la pole position, la primera de l’any a la Fórmula Renault 3.5 Series.

 

A falta de 10 minuts pel final, els pilots s’animaven a sortir. Els pilots es veien impedits per la bandera groga provocada de Visser que trencava intents de volta ràpida. Mentrestant, els 2 Zeta Corse sortien més tard per tenir les gomes en millors condicions que la resta al final de la sessió.

 

Sainz aconseguia millorar el seu temps a falta de 5 minuts pel final, seguit per Martsenko (Comtec Racing) que es va ficar segon. Però encara que tothom millorés Sainz mantenia el primer lloc seguit de molt a prop de Buller a falta de 3 minuts pel final.

 

Al últim minut ningú millorava els seus temps i la sessió s’acabava amb una bandera vermella provocada per Zoel Amberg en fer una virolla a la Variante della Roggie.

 

Sainz doncs aconsegueix la primera pole position de l’any de la Fórmula Renault 3.5 Series i la seva primera a la categoria. El segueixen Buller i Ghiotto al top3.

 

Resultats:

 

Pos   Driver Nation Team Rookie
1 #1 Carlos Sainz ESP Dams  
2 #8 William Buller GBR Arden Motorsport  
3 #6 Luca Ghiotto  ITA International Draco Racing R
4 #11 Will Stevens GBR Strakka Racing  
5 #22 Roberto Merhi ESP Zeta Corse R
6 #15 Marlon Stockinger PHI Lotus  
7 #27 Nikolay Martsenko RUS Comtec Racing  
8 #7 Pierre Gasly  FRA Arden Motorsport R
9 #17 Jazeman Jaafar MAS ISR  
10 #16 Matthieu Vaxivière RA Lotus R
11 #21 Roman Mavlanov RUS Zeta Corse R
12 #9 Marco Sorensen DEN Tech 1 Racing  
13 #12 Matias Laine FIN Strakka Racing  
14 #20 Zoel Amberg SUI AVF  
15 #5 Pietro Fantin BRA International Draco Racing  
16 #4 Oliver Rowland GBR Fortec Motorsports R
17 #2 Norman Nato FRA Dams  
18 #3 Sergey Sirotkin RUS Fortec Motorsports  
19 #25  Oliver Webb GBR Pons Racing  
20 #26 Meindert Van Buuren NED Pons Racing R
21 #19 Beitske Visser NED AVF R

 

—————

Retorna