We don't miss anything!


Rowland guanya en una cursa de remontades i Vaxiviere no aconsegueix puntuar

2013-06-01 14:40

Olivier Rowland ha guanyat la primera cursa de la Formula Renault 2.0 a Bèlgica després de protagonitzar una remontada espectacular, en una cursa marcada pels avançaments. Avançaments que han estat pocs pel líder del campionat Matthieu Vaxiviere que no ha pogut fer res més que una 13ena posició. Tanquen el podi, Pierre Gasly i Oscar Tunjo.

per: Arnau Viñals Vendrell

A la volta d’escalfament, Hans Villemi tenia un problema i es quedava aturat a la pista, Abogdao i Bonifacio sortien des del pit lane.
A la sortida Jake Dennis (Fortec Motorsport) conservava la primera posició respecte Oscar Tunjo (Josef Kaufmann Racing), darrere els seguien Vermont (Arta Engineering), Gasly (Tech 1 Racing) i Rowland (Manor MP Motorsport). Poc després, Rowland avançaria posicions fins ficar-se segon. En canvi al darrere, el líder del campionat Matthieu Vaxiviere (Tech 1 Racing) que sortia 16é, feia una mala sortida i baixava fins la divuitena posició, amb molt poques possibilitats de puntuar.

De seguida començaven les lluites, com la lluita per la sisena posició entre Pizzitola (ART Junior Team) i Ghiotto (Prema Powerteam). Mentrestant al davant, Jake Dennis veia com el seu compatriota, Olivier Rowland es feia amb la volta ràpida en cursa, i poc després l’avançava.

El pilot local Benjamin Bailly (RC Formula) impactava contra les proteccions i es retirava de la cursa quan anava vuitè.

A la volta cinc, Pierre Gasly avançava a William Vermont i es ficava quart. Al darrere, Wackerbauer (Interbetten.com Racing) entrava  ala zona de punts, i Vaxiviere seguia remuntant, pujava fins la catorzena posició, Yu Kanamaru (KTR) es ficava setzè.

A la volta sis, més avançaments, Fuoco (Prema Powerteam) avançava a Vermont i es ficava cinquè. Gasly avançava a Tunjo i Dennis es col·locava segon. A la volta següent es retiraven tres pilots els dos de Koiranen GP: De Vries i Silva, i Aurélien Panis.

Al cap davant la lluita pel podi era molt igualada, i el “poleman” perdia la seva tercera posició en ser avançat per Oscar Tunjo que tornava al podi. A més a més, Matthieu Vaxiviere s’apropava als punts i es ficava 12é a falta de 5 minuts + una volta. Però poc després Franzoni l’avançava, el francès no ho tenia massa fàcil.

Els avançaments eren constants i Ghiotto perdia dues posicions en ser avançat per Fuoco i Pizzitola. Ghiotto a l’última volta, s’aturava i perdia la seva cursa.

Top5: Rowland, Gasly, Tunjo, Pizzitola, Dennis.

—————

Retorna