Rossi substituirà Chilton al GP de Bèlgica

2014-08-21 17:58

Alexander Rossi ha estat confirmat poques hores abans de començar el cap de setmana a Spa-Francorchamps, com a nou pilot titular de Marussia per a aquesta cursa. Un mes després d'entrar en l'òrbita de l'equip anglo-rus, el nord-americà suplirà a Max Chilton en aquest GP de Bèlgica.  

Per Eric Calduch

Alexander Rossi s'ha convertit en el centre de les mirades d'aquesta tarda de dijous al circuit de Spa-Francorchamps. El pilot nord-americà ha estat confirmat per l'equip Marussia per ocupar el seient de Max Chilton durant tot aquest cap de setmana. Així doncs, Rossi farà el seu debut oficial a la Fórmula 1 als 22 anys després de començar la temporada de GP2 al costat de Caterham, on havia passat els últims anys com a tercer pilot i amb oportunitats tan sols de rodar en alguns divendres de 2012 i 2013.  

  

Rossi, molt content amb aquesta notícia, ha declarat estar molt agraït al seu nou equip per l'oportunitat que li brinden aquest cap de setmana: "No cal dir que estic molt emocionat de tenir l'oportunitat de córrer a la Fórmula 1 per primera vegada i no puc agrair a Marussia F1 Team la fe que estan dipositant en mi. És un gran moment per a mi i no hi ha molt a preparar en un curt espai de temps, però d'altra banda m'he sentit preparat per això durant força temps. També és emocionant tenir aquesta oportunitat en un circuit tan fantàstic i històric com Spa-Francorchamps. No puc esperar per conduir el MR03 a partir de demà i espero recompensar l'equip amb un sòlid cap de setmana". 

  

D'altra banda, des de la direcció de Marussia se senten bastant confiats amb el talent del pilot nord-americà, així ho ha afirmat John Bloth, cap d'equip de Marussia: "Encara que no era la nostra intenció oferir a Alexander la possibilitat de competir en aquesta temporada, a la llum de les circumstàncies tenim el plaer de ser els que li proporcionin l'oportunitat de fer el seu debut en un Gran Premi aquest cap de setmana a Spa-Francorchamps. Naturalment esperem reprendre el servei normal respecte a la nostra alineació de pilots de curses tan aviat com sigui possible, però per ara li desitgem el millor a Alexander per al pròxim cap de setmana i estem desitjant veure'l en acció". 

  

Respecte al que requereix el pilot baixat del seient del MR03, Max Chilton, en un comunicat del pilot britànic s'han explicat els motius d'aquest canvi tan sobtat i inesperat: "Max Chilton s'ha ofert voluntàriament per deixar el seu lloc per a la cursa d'aquest cap de setmana a Spa, per permetre que l'equip atregui els fons necessaris mitjançant la venda del seu seient. Max assistirà a la cursa i donarà un cop de mà per donar suport a l'equip en tot el possible. A Marussia estan actualment en converses amb diversos nous inversors i s'espera que la situació es resolgui abans de la pròxima cursa en el calendari de la F1 a Monza".