We don't miss anything!


Rosberg fa la pole de sobrat

2012-04-14 09:15

Nico Rosberg ha anata de sobrat al circuit de Xangai, i a falta de dos minuts, Rosberg s'ha baixat del cotxe, i ha aconseguit la pole position. Hamilton ha quedat segon, però sortirà 7é. Alonso sortirà nové, Schumi segon, Kobayashi tercer, quart Raikkonen

Q1

La primera sessió ha començat amb Paul Di Resta col·locant-se lider, a continuació, Felipe Massa li ha arrebatat el temps. Al cap d'un minut, Hulkenberg es col·locava primer, despres Grosjean s'ha ficat lider, i imediatament, s'ha ficat primer Button, uns minuts despres, Hamilton es ficava lider. 4 minuts despres Webber s'ha col·locat lider, contra tot pronostic. Al cap de 6 minuts, Felipe Massa, per assegurar-se passar a la Q2, ha agafat el pneumàtic tou i s'ha col·locat primer. Grosjean, a falta de 2 minut s'ha col·locat lider, i 30 segons despres, Alonso amb el tou s'ha col·locat lider, però Perez li ha tret aquesta posició, aprofitant el rebuf de Fer. 

Els equips punters: Red Bull, Mclaren, Lotus, Mercedes, han fet el temps amb pneumàtic mitjà.

I s'ha obert una investigació sobre Vergne i Maldonado.

Finalment els eliminats de la Q1 són: Vergne, Kovalainen, Petrov, Glock, Pic, De la Rosa, i Karthikeyan.

Q2

Durant el primer minut i mitg no ha sortit ningú, el primer en fer-ho ha sigut Kamui Kobayashi, a continuació tots els pilots menys Grosjean han sortit de cop de box. Rosberg de seguida s'ha ficat lider, i  tots els pilot han sortit amb el pneumàtic tou. Els pilot despres s'han aturat a box, tret dels Red Bull i els Sauber. A falta de tres minuts, els ferrari han sortit de box, a falta de 2 minuts en plena volta de Alonso, surten tots els pilots a pista, menys els Mercedes que es queden a box. Alonso i Massa milloren personalment en tots els sectors, col·locant Alonso 6é i Massa 10é. webber que quan quedaven 0 segons, es col·loca primer no com Vettel que onzé no passa, igual que Massa 12é. Com deiem a la Lliures 3, Vettel s'ha equivocat.

Eliminats de la Q2:  Vettel, Massa, Maldonado, Senna, Di Resta, Hulkenberg i Ricciardo.

Q3

La sessió final s'inicia amb Raikkonen, que deseguida surt a pista.  La primera volta, dels quatre pilots en pista: Rosberg, Kimi, Hamilton i schumi, fa que Rosberg es col·loqui primer. Tots els equips apuren el temps per sortir a pista, en conseqüencia de conservar pneumàtics. Rosberg a falta de dos minuts, baixa del cotxe. Ni Button ni Webber ni els sauber milloren. Alonso en la seva volta fa el seu millor temps i es col·loca nové. Rosberg aconsegueix la seva primera pole. I la primera de Mercedes.

 

Declaracions:

Rosberg: "És un dia especial, mai haguès pensat que sortirià primer; però és gràcies a la temperatura baixa de la pista"

Hamilton: Felicito en Nico per aquesta posició aconseguida. Hem fet canvis al cotxe, però no han sigut del tot correcte"

Schumacher: "Esper-ho fer bé a la cursa de demà i no fer cap error"

Alonso: "És el máxim que hem pogut fer, i a veure si tenim sort i podem remontar. Acostumem a ser millor en cursa"

Vettel: "Estic conent per la volta que he fet, però el cotxe no va ràpid encara que m'hi senti conent"

Massa: "No a sigut facil i esperem que la pista millori, i la velocitat punta també perquè ens falta"

De la Rosa: " Content perquè ha sigut la millor classificació de l'any. Hem retallat bastant la diferencia de temps que tenim respecte als primers. Estic molt satisfet amb la feina del equip. Content perquè el cotxe ha millorat i espero noves millores per a la propera cursa. És molt facil bloquejar roda sobretot al revolt 14"

Jaume Algersuari: "Serà una cursa interessant, crec que Mclaren es més fort, la cursa serà maca"

—————

Retorna