We don't miss anything!


Robert Wickens torna a fer seva la victòria de Norisring

2014-06-29 15:02

 

Robert Wickens ha guanyat una cursa boja que ha començat sota pluja torrencial. Green i Ekström completen el podi mentre Vietoris i Molina han hagut d’abandonar. Marco Wittmann ha estat setè.

Per: Guillem González Vela

La cursa començava sota la presència del cotxe de seguretat per la forta pluja. El cotxe es retirava a la tercera volta i la competició s’iniciava en sortida llançada. Només iniciar-se, Green tocava la part de darrere de Di Resta i provocava una virolla que el renegava a la desena posició.

Les picabaralles eren constants. Daniel Juncadella intentava l’avançament a Miquel Molina, llavors divuitè, i també feia virolla. Degut a que la cursa era sobre moll, la norma de la finestra de boxes s’anul·lava i els pilots podrien fer l’aturada en qualsevol moment. Molina s’aturava i canviava pneumàtics en un intent d’aconseguir un bon resultat amb una estratègia diferent.

Els pneumàtics de Paffett començaven a patir. Pascal Wehrlein ho aprofitava i es feia amb la tercera posició mentre Vietoris intentava el mateix i ho feia a la volta trenta-quatre, quan Paffett decidia efectuar la parada. Tot i que la pista s’estava eixugant, els pilots continuaven calçant pneumàtics de moll. Aquesta situació els obligava a canviar la traçada per evitar sobreescalfaments.

El primer pilot el calçar pneumàtics de sec era Bruno Spengler a la volta cinquanta. La norma de dur els tous durant un màxim de la meitat de la cursa segueix vigent sigui quina sigui la meteorologia, així que el pilot canadenc podria acabar la cursa sense aturar-se. Els millors temps del circuit els marcava Spengler així que l’allau cap a box es va generalitzar en qüestió de tres voltes.

Amb tots els pilots en pneumàtics de sec i la cursa estabilitzada i a disset voltes del final, Wickens liderava a divuit segons de Vietoris que havia avançat a Green amb les aturades. Ekström, Wehrlein, Tambay i Mortara eren el següents classificats mentre Wittman i Molina eren a la desena i dissetena posicions respectivament.

Durant les següents voltes Wittmann seria capaç d’escalar dues posicions i malauradament Molina es retirava per avaria. Igual que aquest matí a la Fórmula 3, la cursa es daria per finalitzada pel límit de temps, setanta-cinc minuts. I era quan tan sols quedaven cinc minuts que Vietoris, llavors segon classificat, s’hauria de retirar per dur – inexplicablement - la roda mal posada.

Dit i fet, Wickens arribava amb molt avantatge a la meta en una cursa magistral, donant la segona victòria de Mercedes de la temporada. Els de la marca de l’estrella funcionaven molt bé a Norisring al ser un circuit de fortes frenades, però tampoc han pogut aprofitar-ho per diversos problemes i el podi el dominava Audi. A la vegada, Marco Wittmann mantindria el liderat del campionat de la DTM.

La propera prova serà a Moscou el proper disset d’agost.

 

Resultats:

Pos. Car Driver   Team Time
1 12 Robert Wickens CAN FREE MAN'S WORLD Mercedes AMG  82 Laps
2 21 Jamie Green GBR Audi Sport Team Rosberg + 23,906
3 7 Mattias Ekström SWE Audi Sport Team Abt Sportsline + 25,922
4 15 Edoardo Mortara ITA Audi Sport Team Abt + 32,875
5 16 Adrien Tambay FRA Audi Sport Team Abt + 44,661
6 25 Pascal Wehrlein DEU gooix Mercedes AMG + 44,788
7 23 Marco Wittmann DEU BMW Team RMG + 46,050
8 4 Joey Hand USA BMW Team RBM + 47,991
9 1 Mike Rockenfeller DEU Audi Sport Team Phoenix + 48,803
10 2 Timo Scheider DEU Audi Sport Team Phoenix + 1 Lap
11 9 Bruno Spengler CAN BMW Team Schnitzer + 1 Lap
12 11 Gary Paffett GBR EURONICS Mercedes AMG + 1 Lap
13 19 Daniel Juncadella SPA Petronas Mercedes AMG + 1 Lap
14 3 Augusto Farfus BRA BMW Team RBM + 1 Lap
15 6 Paul Di Resta SCO Mercedes AMG + 1 Lap
16 17 Timo Glock DEU BMW Team MTEK + 2 Laps
17 18 António Félix da Costa POR BMW Team MTEK + 2 Laps
18 24 Maxime Martin BEL BMW Team RMG + 2 Laps
19 22 Nico Müller CHE Audi Sport Team Rosberg + 2 Laps
20 20 Vitaly Petrov RUS Mercedes AMG + 2 Laps
21 5 Christian Vietoris DEU Original-Teile Mercedes AMG + 9 Laps
22 8 Miguel Molina SPA Audi Sport Team Abt Sportsline + 11 Laps
23 10 Martin Tomczyk DEU BMW Team Schnitzer -

 

—————

Retorna