Rabat venç una cursa difícil

2014-03-23 19:44

Tito Rabat va aconseguir la primera victòria de la temporada a la categoria de Moto2 després d’iniciar-se des de la pole position i perdre posicions en la primera volta.

Per: Arnau Viñals & Sofia Tera

La cursa va arrencar d'una manera caòtica. Tito Rabat va perdre posicions en el primer revolt i va baixar fins a la quarta plaça. Takaaki Nakagami va aconseguir el liderat, seguit per Mika Kallio , obrint ambdós un forat amb el grup perseguidor. En la setena corba d'aquesta primera volta hi va haver una caiguda en la qual van estar implicats diversos pilots.

 

Rabat es mantenia en el capdavant del grup perseguidor, del qual es va escapar gairebé sense problemes. El català va anar retallant distància amb els líders fins atrapar-los a falta de 15 voltes del final. Simone Corsi es mantenia quart a més d'un segon dels tres primers. Rabat intentava avançar al seu company del Marc VDS, però no trobava el forat per fer la maniobra.

 

Nakagami seguia en la primera posició, però no podia escapar-se dels seus perseguidors. Per darrere, Tommas Luthi, Dominique Aegerter i Maverick Viñales lluitaven per la cinquena posició  amb el debutant marcant voltes ràpides.

 

A 10 voltes pel final, Rabat va aconseguir avançar Kallio, encara que Nakagami va obrir un petit forat amb el català que va ser reduït una volta després. En el grup perseguidor, Luthi indicava als seus rivals que seguissin el seu ritme per arribar a Corsi, que es trobava a la quarta plaça a dos segons de distància. A vuit voltes del final, Rabat va aconseguir arrabassar el liderat de la prova a Nakagami.

 

Rabat va intentar obrir un forat entre ell i Nakagami quan la moto de Aegerter va començar a treure fum i es va veure obligat a abandonar la cursa, sent aquesta la primera vegada que no puntua en 33 carreres consecutives. Nakagami va provar de recuperar el liderat a la recta de meta a quatre voltes pel final, però Rabat es va defensar al primer revolt.

 

El grup perseguidor format per Luthi i Viñales va aconseguir atrapar a Corsi i van començar a lluitar per la quarta plaça. Luthi va superar a l'italià i va intentar escapar-se mentre Viñales intentava avançar-lo. A dues voltes pel final, Nakagami va tornar a intentar avançar Rabat al primer revolt, però l'espanyol va defensar la seva posició un cop més.

 

A l'última volta, Rabat va obrir un buit que Nakagami va aconseguir neutralitzar al llarg de la volta. El japonès buscava algun forat per fer-se amb la victòria, però Rabat no l'hi ho va permetre. Nakagami va llançar el seu últim atac a la recta de meta, però no va ser suficient i l'espanyol va aconseguir la victòria i el liderat del mundial. Kallio va finalitzar en la tercera plaça. Luthi va acabar quart, Viñales va ser cinquè en la seva primera cursa en la categoria i Sandro Cortese va ser sisè després de patir una dura caiguda durant la classificació.