Ellinas guanya fàcilment la primera cursa del any, Kvyat pateix el desgast del Pirelli

2013-05-11 17:37

Tio Ellinas ha guanyat la primera cursa de la temporada amb el nou model del GP3 per aquest any. EL xipriota que sortia des de la posició preferent, ha mantingut els atacs de Patric Niederhauser que ha sigut segon. Completa el podi,  Conor Daly que ha tingut una cursa plàcida.

per: Arnau Viñals Vendrell

 

La cursa ha començat amb una bona sortida d’Ellinas, Kvyat també sortia bé i es ficava quart, igual que el seu company d’equip Sainz Jnr. que remontava des del darrere, o Kujala que sortia últim i es ficava vint-i-dosè.

Ellinas de seguida ha obert una distància, voltes després Cullen es sortia de pista, però el pilot, podia tornar a pista. Sainz Jnr. avançava Visoiu però el seu company d’equip li tornava la posició. Webster es retirava.

Després d’una passada de frenada de Kvyat al revolt de la Caixa, aquest ha començat a patir amb els pneumàtics, i de seguida l’ha passat Yelloly a la volta nou, Vainio i Harvey ho han fet a la volta següent, i en el moment d’avançar Kvyat, Korjus ha sigut avançat per Fumanelli, tot i que l’estonià ha avançat a Regalia que finalment s’ha retirat. Zamparelli a tot això també avançava a Kvyat.

Sainz Jnr. es passava de frenada per intentar avançar a Kvyat i perdia una posició, l’espanyol seguidament avançava Sa Silva, Venturini avançava Kvyat, Sa Silva també avançava al rus, a continuació l’anglès Mckee també ho feia, en una maniobra en que Carlos Sainz provava d’avançar al seu company d’equip. A la mateixa volta Kvyat l’avancen tres pilots més, el Rus després de ficar-se quart a la sortida ha acabat segon, per culpa de no cuidar els pneumàtics.

Al darrere Neiderhauser pressionava  a Ellinas, i Zamparelli xocava i s’enduia per damunt a Korjus, fent que Zamparelli es retirés, i el estonià de Koiranen GP, amb seu a Montmeló, seguís a pista.

Aquest són els 10 primers classificats de la primera cursa de la temporada: Ellinas, Neiderhauser, Daly, Yelloly, Vainio, Harvey, Fumanelli, Korjus, Visoiu i finalment el jove pilot de Lotus, Alex Fontana.