We don't miss anything!


Prèvia equip per equip dels test de joves pilots 2013

2013-07-16 18:50

Tota l'informació que cal saber sobre els test de joves pilots a Silverstone els dies 17, 18 i 19 de Juliol, amb la participació d'un català.

per: Arnau Viñals Vendrell

 

Dimecres (Matí)

Dimecres (Tarda)

Dijous (Matí)

Dijous (Tarda)

Divendres (Matí)

Divendres (Tarda)

Red Bull

Antonio Félix da Costa

Daniel Ricciardo

Antonio Félix da Costa

Mark Webber

Carlos Sainz Jr.

Sebastian Vettel

Ferrari

Davide Rigon

Davide Rigon

Davide Rigon

Davide Rigon

Felipe Massa

Davide Rigon

Mclaren

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen

Oliver Turvey

Oliver Turvey

Gary Paffett

Gary Paffett

Lotus

Nicolas Prost

Nicolas Prost

Davide Valsecchi

Davide Valsecchi

Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen

Force India

James Calado

James Calado

Adrian Sutil

Adrian Sutil

Paul di Resta

Paul di Resta

Sauber

Robin Frijns

Robin Frijns

Robin Frijns

Nico Hulkenberg

Kimiya Sato

Kimiya Sato

Williams

Daniel Juncadella

Daniel Juncadella

Sussie Wolf

Sussie Wolf

Pastor Maldonado

Pastor Maldonado

Toro Rosso

Johnny Cecotto

Johnny Cecotto

Carlos Sainz Jr.

Daniel Ricciardo

Jean-Eric Vergne

Daniil Kvyat

Caterham

Alexander Rossi

Alexander Rossi

Will Stevens

Will Stevens

Giedo Van der Garde

Charles Pic

Marussia

Tio Ellinas

Tio Ellinas

Rodolfo González

Rodolfo González

Rodolfo González

Rodolfo González

 Infiniti  Red Bull Racing

 Després d’unes modificacions d’últim moment Antonio Félix da Costa només correra el dimecres i el dijous pel matí ja que aquest cap de setmana té cita amb les World Series by Renault que poden seguir a FormulaRapida.net on tenim a la Saida Haouara com a enviada especial. El portuguès que després de fer una increïble temporada l’any passat a la Formula Renault 3.5 i a la GP3, aquest any no està complint les expectatives, tot i que el jove de Red Bull es un candidat a ser pilot de l’equip Toro Rosso l’any vinent ja que actualment és pilot de proves a l’escuderia de Faenza i a la de Milton Keynes.

A més a més el primer dia Red Bull tindrà a Daniel Ricciardo al volant, un fet significatiu, que pot ser com una prova per a l’australià que si la supera potser l’any vinent formi part de l’equip titular, substituint a Mark Webber que ho deixarà aquesta temporada però també tindrà una oportunitat de provar els nous Pirelli que portaran per els test, com Sebastian Vettel que participarà el divendres a la tarda.

Perquè el divendres al matí el pilot de la Gp3 Series, Carlos Sainz Jr. es pujarà al cotxe més ràpid de Fórmula 1 del moment després de haver provat el dijous el Toro Rosso, una experiència potser única per Sainz Jr. que no està tenint una bona temporada,amb només un podi, i on els errors de pilotatge l’han fet perdre molts punts, veurem en aquests dies si és o no pilot per la Fórmula 1, ja que amb aquests test es podria jugar ser pilot de proves de Red Bull i Toro Rosso l’any que ve.

 Scuderia Ferrari

A Ferrari els hi ha costat mol decidir els pilots que assistiren en aquests test, el més habitual hagués estat que Pedro de la Rosa com a tercer pilot o Marc Gené com a pilot de proves, pugessin als test, però l’equip ha decidit ficar a Felipe Massa que només prendrà part el divendres al matí i a Davide Rigon que serà l’encarregat doncs, de veure els nous Pirelli de agafar molta experiència amb aquests dies de test, que té pràcticament per ell.

Vodafone Mclaren Mercedes

Mclaren, juntament amb Marussia, són els únics equips que porten als seus “joves pilots” i ho fico entre cometes perquè Gary Paffett diguéssim que no és massa jove... però en canvi Kevin Magnussen que ja va pujar al Mclaren l’any passat al Yas Marina, i és un dels pilots reserva de l’equip, només correrà el dimecres perquè com Da Costa, s’està jugant el campionat de pilots a la categoria, el jove Oliver Turvey que també va participar a les World Series ja fa anys guanyant la cursa prestigiosa de Mònaco, participarà el dijous i finalment,Gary Paffett agafarà el Mclaren el últim dia de test. Que Paffett corri l’últim dia de test és perquè tot i no haver fet mai cap Gran Premi de Fórmula 1, el britànic té més experiència que aquest dos joves i a l’equip li anirà molt bé per entendre cada vegada més els nous Pirelli.

Lotus F1 Team

L’equip d’Enstone porta al fill de Prost, Nicolas Prost per al primer dia de test, que li servirà al francès ha entendre el cotxe a la pista després de estar-lo provant al simulador. El segon dia d’entrenaments el pilot reserva Davide Valsecchi campió de la GP2 l’any passat, serà qui agafi el cotxe, el italià li anirà bé per si mai passa alguna cosa amb els pilots titulars. I un dels pilots titulars, Kimi Raikkonen serà qui participarà en els test l’últim dia, ideal per a què el finlandès ajunti tota la informació que hauran creat els seus companys de Lotus i provar els Pirelli.

Sahara Force India

A Force India, James Calado per fi veu recompensada la seva trajectòria esportiva i pujarà a un Fórmula 1. L’objectiu per l’anglès és acumular el màxim d’experiència possible. Un Calado que ningú s’esperava la seva participació, ja que altres mitjans han apuntat a que Rossister seria qui participaria. Force India s’assegura els dies següents amb els seus pilots titulars, Sutil dijous i Di Resta divendres, per tal de millorar les prestacions del cotxe.

Sauber F1 Team

Qui també tindrà la “sort” de pujar per primera vegada a un fórmula 1 serà el holandès, Robin Frijns que la seva arribada a la F1 s’ha aturat bastant per falta de pressupost i “només” ha participat a algunes curses de la GP2 enguany, on el de Hilmer Motorsport va guanyar a Catalunya, ara veu la llum, i agafarà un fórmula 1 per segona vegada, però la primera d’un fórmula 1 actual ja que l’any passat va realitzar un test amb Red Bull al Yas Marina i una exhibició al Moscow Raceway amb el mateix equip austríac. Però, Frijns amb l’entrada de capital russa amb un nom, amb el joveníssim Sergey Sirotkin, el més jove en fer un podi a les World Series by Renault (ho va fer a la cursa 1 de motorland), fa que Frijns tingui poques possibilitats ara per ara de tornar a pujar a un Fórmula 1. Nico Hulkenberg participarà a la tarda del dijous i Kimiya Sato, pilot de l’AutoGP World Series ho farà el divendres.

Williams F1 Team

A Williams Pastor Maldonado recollirà la informació el últim dia de test que hagin recollit la pilot de proves Sussie Wolf que agafarà el Williams dijous i Daniel Juncadella que ho farà el dimecres amb un equip que no és el seu ja que Mercedes ha quedat exclòs degut amb el #PirelliGate, i segurament la seva participació es deguda a que Williams muntarà l’any vinent motors Mercedes. Una gran oportunitat pel català de fer quilòmetres amb un Fórmula 1, després d’aconseguir el seu primer podi al DTM en el sempre ràpid circuit de Norisring.

Scuderia Toro Rosso

Per tercer any consecutiu Cecotto tornarà a participar en aquets test amb Toro Rosso, pagant, està clar, perquè el pilot no té cap relació amb Red Bull, només que és pilot d’Arden, però la temporada no li està anant massa bé, amb molts accidents i amb un Mitch Evans que li està passant la mà per la cara. El veneçolà participarà el primer dia amb el cotxe italià.

I el dijous els espanyols veuran debutar amb un Fórmula 1 a l’estrella de l’automobilisme espanyol més potent (o això sembla) ara per ara, Carlos Sainz Jr. que només agafarà el Toro Rosso pel matí ja que per la tarda ho farà Ricciardo, igual que el seu company d’equip Vergne que l’agafarà al matí següent deixant pas a la tarda al jove Daniil Kvyat que ha demostrat molta constància a la GP3 aquest any, amb una quarta posició com a millor resultat però molt constant el rus.

Caterham F1 Team

Ningú ho hagués pensat després de ingressar a la jove d’escola pilots de Caterham fa escassos mesos però Will Stevens debutarà abans del que s’hagués pogut imaginar el pilot britànic, actualment quart a la Formula Renault 3.5. Alexander Rossi ho farà el dimecres seguint amb la seva experiència acumulada en els lliures, divendres Van der Garde pel matí i Charles Pic per la tarda provaran els pneumàtics Pirelli i aprofitaran la informació que hagin aportat aquets joves pilots on no hi haurà la presencia de Sergi Canamasas segurament per no tenir cap punt a meitat de campionat de la GP2 amb EQ8 Caterham Racing.

Marussia F1 Team

És juntament amb Mclaren qui només portarà joves pilots, Ellinas actual líder, i escapat de la GP3 agafarà el Marussia el dimecres i la resta dels dies ho farà el pilot de proves Rodolfo González que ja ha participat en entrenaments lliures oficials de Fórmula 1 aquest any i per tant té la experiència amb el cotxe, per millorar-ne les prestacions.

—————

Retorna