Pneumàtics pel GP del Brasil 2012

2012-11-20 18:29

Escrit per: Arnau Vinyals     @vinyi_arnau96

Per primera vegada en la seva història, Pirelli arriba a l'última cursa de la temporada com a únic subministrador de pneumàtics, en un campionat que no està decidit.

Igual que l'any passat, l'última cursa es durà a terme al llegendari circuit d'Interlagos, a Sao Paulo, en que Pirelli portarà els pneumàtics durs, i els mitjans per la lluita al títol.

Interlagos és un dels circuits més curts i tècnics d'aquest any, amb una volta de 4.309 Km, carecteritzat per corbes ràpides, tancades i canvis d'elevació dràstics.

Les variacions de diferents superfícies fa que tingui una adherencia òptima i bastanta càrrega aerodinàmica. I per afegir a totes aquestes exigències d'aquest circuit complex i tancat, el clima acostuma a ser variable, per tant els pneumàtics intermedis i els pneumàtics de pluja extrema podrien apareixer segurament.

Aquest cap de setmana, pirelli porta dos jocs extres de pneumàtics prototips per l'any que ve, que els equips podràn provar durant els lliures del divendres, amb la finalitat, de que els equips tinguin una idea de les característiques dels pneumàtics del 2012. En que la composició i construcció dels pneumàtics llisos és diferent, de manera que serà una gran oportunitat per preparar-se de cara l'any que ve. Però amb el títol en joc, alguns pilots preferiran concentrar-se en la prova del Brasil.

 

Declaracions:

 

Paul Hembery, director de Pirelli Motorsport: "Portem algun dels nostre prototips de 2013 al Brasil, perquè els equips agafin una idea dels pneummàtics durant els entrenaments lliures. Com que no es podran provar fins el febrer, això serà una oportunitat molt valuosa per els equips, per tal de comprovar com es comporten amb els seus cotxes. Per tant, esperò que no plogui el divendres!

 

Pneumàtics escollits durant l'any:


  Color Vermell Color  Groc Color Blanc ColorPlata
Austràlia   Tou Mitjà  
Malàisia     Mitjà Dur
Xina   Tou Mitjà  
Bahrain   Tou Mitjà  
Espanya   Tou   Dur
Mònaco Super tou Tou    
Canadà Super tou Tou    
Europa   Tou Mitjà  
Gran Bretanya   Tou   Dur
Alemanya   Tou Mitjà  
Hongria   Tou Mitjà  
Bèlgica     Mitjà Dur
Itàlia     Mitjà Dur
Singapur Super tou Tou    
Japó   Tou   Dur
Corea Super tou Tou    
Índia   Tou   Dur
Abu Dhabi   Tou Mitjà  
Estats Units     Mitjà Dur
Brasil     Mitjà Dur