We don't miss anything!


Pirelli presenta els nous pneumàtics per la temporada 2013

2013-01-23 13:48

Escrit per: Ramon López Garrido

Pirelli Motorsport ha presentat aquest migdia els que seran els pneumàtics que els equips de Fórmula 1 utilitzaran durant la temporada 2013. Un dels primers canvis anunciats ha estat el nou color taronja del compost més dur, substituint així el color platejat que tant costava de distingir del blanc del compost mig.

 

Pel que fa a l'apartat tècnic, la novetat més important radica en la part de la roda que toca l'asfalt, que ha estat ampliada. Això comportarà, entre d'altres coses, una millora en la distribució de la temperatura del pneumàtic, la qual cosa suposarà un augment del grip i de la tracció. A més, es preveu una millora de 0,5s en el temps per volta.

 

En ser demanats per si creuen que els pneumàtics poc eficients amb què proveeixen a la Fórmula 1 perjudiquen la seva imatge com a marca de qualitat, Pirelli ha respost que és molt més fàcil crear un pneumàtic que duri que no pas un la degradació del qual proveeixi espectacle sense arribar a ser un desastre. En paraules de Paul Hembery: "Continuarem en la mateixa línea de treball que en 2012, tal i com en Bernie ens va dir. Ens han demanat més degradació per tenir més espectacle. Volem que els cotxes siguin més fàcils de pilotar, però que a la vegada segueixin sent un repte pels equips". D'aquesta manera, Pirelli ha garanitzat un mínim de dos pit-stops per cursa i molts avançaments per aquest 2013.

—————

Retorna