We don't miss anything!


Palmer serà el primer a la graella de Mònaco

2014-05-22 20:46

 

Joylon Palmer s’ha fet amb la pole position al circuit de Monte Carlo. Rio Haryanto l’acompanyarà a la primera filera de la graella.

Última hora: Quatre pilots han estat penalitzats per obstrucció durant la sessió de classificació.

Per: Sofía Tera i Guillem González Vela

L’amo de la pole position a Mònaco és Joylon Palmer. El líder del campionat començarà des de la primera posició la cursa llarga que es disputarà demà. Pel que fa a l’altre grup ha estat Rio Haryanto el més ràpid, i per tant sortirà des de la segona posició.

Com ja és tradicional a Mònaco, la classificació ha estat dividida en dos grups: nombres parells i nompres senars. La sessió de cada grup dura setze minuts i els llocs de la graella s’alternen depenent del temps més ràpid entre ambdós grups.

El primer en sortir ha estat el grup dels nombres senars. Palmer ha aprofitat que només Evans era a pista per marcar un bon temps, però Cecotto ràpidament l’ha pogut superar. Mentrestant, Abt escalava cap a la tercera posició i Nasr era a la quarta. Trummer es col·locava segon per uns pocs instants, en que Nasr la prenia del suís. Semblava que ningú podria arreplegar la primera posició a Cecotto, que fins i tot retornava una ofensiva d’Abt.

A falta de cinc minuts reapareixia Palmer i Evans, qui era cinquè, escalava fins la segona posició. Amb el cronòmetre a zero Palmer era el primer del grup –assegurant-se així la primera filera de la graella- seguit d’Evans, Cecotto, Abt i Marciello.

Era el torn del segon grup. Richelmi marcava el temps ideal i seguia la mateixa estratègia que el seu company d’equip Palmer: marcar un temps i parar per canviar pneumàtics. Canamasas es posava en primera posició seguit per Coletti i Quaife-Hobbs, que tot just tenia una sortida de pista a Sainta Devota però es reincorporava sense problemes. El pilot de racin Engineering es posava primer però sense superar el temps de Palmer. Vandoorne escalava fins la segona posició.

A falta de tres minuts Haryanto marcava el millor temps del grup, però encara set dècimes més lent que Palmer. Vandoorne es posava segon però Richelmi li prenia la posició a només 11 mil·lèssimes del primer lloc. Haryanto es quedava primer de grup.

 

Actualització: Haryanto, Abt, Regalia i Nasr han estat penalitzats amb tres llocs a la graella cadascú per obstruccions a altres pilots durant la seva volta ràpida. 

 

Per tant les deu primeres posicions seran

  1. Palmer
  2. Evans
  3. Richelmi
  4. Cecotto
  5. Haryanto
  6. Vandoorne
  7. Coletti
  8. Marciello
  9. Leal
  10. Abt

 

La primera cursa de la GP2 serà demà divendres a les 11:15 hores. 

 

 

—————

Retorna