We don't miss anything!


Opinió: Sense Webber? Qui va a Red Bull? El mercat es torna a obrir

2013-06-28 10:29

El fitxatge de Mark Webber per l’equip Porsche en la seva tornada als Prototips en el WEC (World Endurance Championship) obra la porta un mercat molt més obert de cara a 2014.

per: Arnau Viñals Vendrell

Qui serà el company d’equip de tres vegades campió del món Sebastian Vettel? (Compte que ja va a per el quart)

Sense cap dubte, i com tothom ha pogut escoltar, Kimi Raikkonen és un candidat real, o un rumor? Això està per veure, el que ara farem és fer un anàlisis hipotètic de que passaria si finalment Raikkonen fitxés per Red Bull.

D’acord doncs, Raikkonen, a Red Bull. I a Lotus, què? Grosjean encara ha de renovar... Tenim a un Lotus que càrrega el pes de molts pilots, com Davide Valsecchi, Jerome D’Ambrossio, Nicolas Prost, Marco Sorensen, Marlon Stockinger.... tots aquests pilots opten a un lloc a Lotus, alguns amb més possibilitats que d’altres com Valsecchi, D’Ambrossio i Sorensen. Però clar, el senyor Eric Bouiller potser torna a tenir un rampell com el 2010 per fitxar a un pilot “estrella”.

Ara anem a la segona opció. I si pugen a un pilot de l’escola de Red Bull?  Tenim a Daniel Ricciardo i a Jean Eric Vergne, que teòricament són els que haurien de pujar, però compte, que hi ha en Sebastian Buemi com a pilot de proves, això si el suís té menys possibilitats. Per tant, el resultat aquest any dels dos pilots titulars de Toro Rosso, és molt important per tenir possibilitats al lloc de Red Bull. Ara mateix en el campionat, el francès, Jean-Eric Vergne va dotzè en el campionat amb 13 punts, l’australià, Ricciardo és catorzè amb 7 punts. Tot i que Vergne estigui al cap davant, Ricciardo és el que porta més temps esperant. A veure que passa. Però clar si un d’aquests puja a Red Bull, qui opta al lloc buit de Toro Rosso? El mateix pilot de proves Buemi, podria optar-hi, però això segur que pujarà un de l’escola de pilots de Red Bull. El millor posicionat és Antonio Félix da Costa, que actualment participa a la Formula Renault 3.5 Series on l’any passat amb només la meitat d’any a la competició va aconseguir acabar quart en el campionat. Però el arrasador Da Costa, aquest any, no hi és. Ara mateix el que era gran preferit al títol és “només” tercer en el campionat, a 47 punts del líder del campionat el jove pilot de Mclaren, Stoffel Vandoorne. Tot i això també tenim en “segona categoria” i amb menys possibilitats a Daniil Kvyat i a Carlos Sainz Jr. que aquest any participen a la GP3, i que segurament els dos pilots l’any vinent pujaran a la Formula Renault 3.5, tot i que l’espanyol ja ha fet tres curses aquest any a la categoria.

També hi ha una possibilitat de pilot de pagament provinent de la GP2, i no vull dir noms però després de les declaracions de fa pocs dies de Felipe Nasr, el brasiler ara mateix lluitant en el campionat contra Stefano Colleti, compte amb un gran suport financer, i no és de descartar la seva entrada a la Fórmula 1.

Doncs senyores i senyors. El mercat està obert, sentiran moltes especulacions, no es deixin enganyar, tota la veritat la trobaran com sempre a FormulaRapida.net

—————

Retorna