We don't miss anything!


Oficial: Daniel Ricciardo nou pilot de Red Bull per 2014

2013-09-03 09:22

Despres de multiples rumors i candidats al seient que deixava lliure Mark Webber per l'any vinent, ahir al vespre es va confirmar que l'elegit per ser el company de Vettel, serà l'actual pilot de Toro Rosso, Daniel Ricciardo.

Escrit per: Eric Calduch.

Ahir al vespre Helmut Marko va confirmar per la televisió austriaca, que despres de setmanes d'observacions de diferents pilots, al final l'elegit per ser el company de Sebastian Vettel l'any vinent es l'australià Daniel Ricciardo. L'actual pilot de Toro Rosso, 14º en la general amb un magnific 5º lloc com a millor posició de sortida i un bon 7º lloc com a millor resultat en tres anys a la maxima competició. Va debutar de mans d'HRT a meitat del 2011, passant a Toro Rosso l'any següent on un 9º lloc va ser el seu millor resultat acabant 18º al mundial inclus per darrere el seu company. Aquest any, amb actuacions molt bones, sobretot en qualificació, els components de Red Bull s'han decidit per la jove promesa de Daniel Ricciardo per substituïr el retirat Webber. Aquestes han estat les impressions del pilot, Horner i de Newey:

Daniel Ricciardo: "Em sento molt, molt bé en aquest moment i òbviament em recorre una gran emoció. Des que vaig arribar a la F1 en 2011, esperava que això passés i amb el temps, ha anat creixent en mi la creença de que passaria. He tingut alguns bons resultats i Red Bull ha decidit que això és tot, així que és un bon moment. L'any que ve, estaré a l'equip campió, sens dubte el millor equip, i esperen que rendeixi bé. Estic preparat per això, no sóc aquí per lluitar per la desena plaça, vull obtenir els millors resultats per a mi i per a l'equip. M'agradaria donar les gràcies a l'equip per donar-me l'oportunitat de demostrar el que puc fer", ha dit l'australià.

Christian Horner: "És fantàstic confirmar a Daniel com a pilot per al 2014. És un jove molt talentós, compromès, amb una gran actitud i, al final, era una elecció molt lògica la d'elegir a Daniel. Es va unir al Red Bull Junior Tean el 2008 i hem vist en la seva carrera com júnior a la Fórmula 3 i en les World Series que és capaç de guanyar carreres i campionats . Ha destacat en cadascuna d'aquestes categories i hem seguit el seu progrés amb gran interès. Té totes les qualitats que es requereixen per pilotar al nostre equip: té una gran habilitat natural, té una bona personalitat i és un gran tipus amb el qual treballar", ha dit en un comunicat oficial.

Adrian Newey: "Des que Mark va anunciar la seva retirada, Christian i jo hem mirat amb cura el mercat de pilots al costat de Helmut Marko i Dietrich Mateschitz. Podríem haver optat per un pilot experimentat, algú que garantís un nivell relativament sabut o, igualment, podríem haver agafat un pilot molt més jove amb l'esperança que va a desenvolupar-se a un nivell molt alt. Ens fixem en l'última opció i la conclusió és que, dels pilots joves, Daniel és el més prometedor. La decisió, en realitat, em va recordar una mica a una situació similar que vam tenir quan estava a Williams. Nigel Mansell s'anava i necessitava algú al costat de Alain Prost. Podíem seguir amb Ricardo Patresse o donar-li una oportunitat a un jove pilot anomenat Damin Hill, que era el nostre pilot provador en aquell moment. Crec que és bo portar sang nova i donar oportunitats als pilots prometedors ", ha acabat.

Per ultim, el lloc que deixa buit Ricciardo a Toro Rosso, encara no se sap qui l'ocuparà, tot i que el principal candidat es Antonio Felix da Costa i amb moltes menys opcions Carlos Sainz Jr. En principi un dels dos pilots serà el nou company de Jean-Eric Vergne, que en segon plà ha estat confirmat a Toro Rosso per un any més. Per altra banda, ara queda per confirmar el futur de Kimi Raikkonen, que amb la porta tancada de Red Bull, nomes li queda Lotus o Ferrari, i al saber el futur del finlandes les dos peces claus del mercat 2014 ja estaran definides, per la qual la graella del any vinent anirà agafant forma. Veurem que es capaç de fer Daniel amb un cotxe campió com el que conduïrà.

—————

Retorna