Nico Rosberg continua amb el domini de Mercedes a Barcelona

2014-05-10 12:40

Nico Rosberg ha finalitzat el tercer i últim entrenament lliure en primera posició. Lewis Hamilton ha sigut segon, tots dos a una gran distància de la resta.

Per: Andreu Rius 

Els Mercedes segueixen sent imbatibles. Aquesta vegada ha sigut Nico Rosberg el que ha agafat l'inicitavia els últims entrenaments lliures, seguit de prop pel seu company d'equip, Lewis Hamilton. Ningú no s'ha pogut acostar als temps de dos pilots, que segueixen sense rival.

La sessió ha començat amb molta activitat a la pista, amb tots els pilots fent les seves voltes d'adaptació. L'última sessió lliure sempre és important pels pilots, però aquesta ho ha sigut especialment per Sebastian Vettel, ja que ahir no va poder rodar en la segona sessió per problemes a l'electrònica del seu Red Bull.

 

Després d'acabar les voltes d'adaptació, Kevin Magnussen era l'únic que es mantenia en pista, mentre que la resta de cotxes estaven a boxes realitzant els canvis necessaris.

Sebastian Vettel, Romain Grosjean i els dos pilots de Caterham també han sortit a la pista i al costat de Magnussen han estat els únics que han marcat un temps a 45 minuts del final.

 

A poc a poc tornava l'activitat a pista. Kimi Raikkonen havia batut el temps que havia marcat Magnussen a l'inici. Fernando Alonso prenia el liderat de la sessió minuts després. Romain Grosjean és queixava de problemes als frens, continuant així amb el cúmul de problemes del cap de setmana.

 

En quan els Mercedes tornaven a pista, la cosa canviava. Nico Rosberg aconseguia el millor temps, millorant en un segon el registre d'Alonso. Lewis Hamilton feia el mateix just després i la diferència de Rosberg, qui mantenia el millor temps, amb la resta era ja gairebé de dos segons.

Quan arribava l'equador de la sessió, la major part dels pilots entraven altre cop a boxes. Com ja és costum, els Williams començaven a rodar un cop passada la meitat de l'entrenament. Felipe Massa es posava tercer, seguit per Vettel en la quarta posició.

 

Poc desprès Max Chilton causava una bandera groga que impedia les millores a 10 minuts del final i es reduïa l'activitat a pista, ja que gairebé tots els pilots estaven en els boxes. Quan quedaven cinc minuts, tots els pilots -menys Chilton- tornaven a pista per donar les últimes voltes prèvies a la classificació. Alonso es col·locava en tercer lloc, a un segon dels Mercedes. Massa era quart, a 35 mil·lèsimes de l'espanyol. Finalment, Rosberg acabava amb el millor temps en un nou capítol de l'indiscutible domini de Mercedes.