Müller aconsegueix la seva primera pole a les World Series a Mònaco

2013-05-25 10:15

 

A sorpresa de tothom, el suís Nico Müller ha aconseguit la pole position al circuit de Monte Carlo a la Formula Renault 3.5 després d’una sessió en que el Grup A ha dominat Jazeman Jaafar que ha estat cinquè. Segon ha estat Marco Sorensen que ha tingut la pole durant una bona estona però no ha pogut fer res davant del pilot d’ International Draco Racing, que ha fet la seva primera pole a la Formula Renault 3.5 en el seu segon any a la categoria.

per: Arnau Viñals Vendrell

Com ja és habitual a la Formula Renault 3.5 quan participa a Monte Carlo, la classificació s’ha dividit en dos grups. El primer grup format per: Kevin Magnussen (DAMS), Arthur Pic (AV Formula), Will Stevens (P1 by Strakka Racing), Nigel Melker (Tech 1 Racing), Christopher Zanella (ISR), Norman Nato (DAMS), Jazeman Jaafar (Carlin),  Andre Negrao (International Draco Racing), Matias Line (P1 by Strakka Racing), Marlon Stockinger (Lotus), Nikolay Martsenko (Pons Racing), Lucas Foresti (SMP Racing by Comtec), Carlos Sainz (Zeta Corse). El segon grup el formaven: Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport), Antonio Félix da Costa (Arden Caterham), Nick Yelloly (Zeta Corse), Marco Sorensen (Lotus), Mikhail Aleshin (Tech 1 Racing), Sergey SIrotkin (ISR), Oliver Webb (Fortec Motorsport), Carlos Huertas (Carlin), Daniil Move (SMP Racing by Comtec), Yann Cunha (AV Formula), Nico Müller (International Draco Racing), Pietro Fantin (Arden Caterham) i Zoel Amber (Pons Racing).

En encendre els semàfors, el més ràpid en el primer sector era Nikolay Martsenko, mentrestant els dos DAMS es ficaven al cap davant, a continuació Martsenko es colocava entre els dos. Però Magnussen seguia essent el més ràpid de la pista, i millorava el seu temps, però gràcies a un gran segon sector, Jazeman Jaafar es ficava primer del grup A. Però el danès de DAMS tornava a batre tots els millors sectors i tornava a dal de tot de la llista de classificació. Norman Nato seguiament es ficava primer, però Jaafar li treia aquest privilegi i tornava al capdavant. Però altre cop el jove pilot de Mclaren, Magnussen, es ficava primer en realitzar un bon últim sector. Ara bé Magnussen baixaria de seguida a la sisena posició, ja que els temps milloraven per cada pas per meta, Jaafar tornava  a ser el líder. Fins i tot André Negrao es ficava el primer en realitzar un bon primer sector, però el de Malàisia Jaafar tornava al davant. Mentrestant, Christopher Zanella aprofitava per aturar-se a box, era el primer en fer-ho. Nigel Melker ho faria a continuació, seguit de Arthur Pic, Kevin Magnussen, André Negrao, Marlon Stockinger, Norman Nato, Matias Line, Lucas Foresti, Carlos Sainz Jr., en definitiva, tots es van aturar per canviar de pneumàtics per tal de marcar una millor volta. Només restaven 7 minuts, i Jaafar seguia primer.

Després de mantenir aquesta posició, Magnussen a falta de 2 minuts retornava a la primera posició. Jaafar però també venia ràpid, i es clar, es ficava líder. Jaafar doncs acabava primer del primer grup, i Carlos Sainz feia un error a la xicana de la piscina que li podria haver donat la primera posició en el grup A.

Top 5 Grup A: Jazeman Jaafar, Kevin Magnussen, Carlos Sainz Jr., Norman Nato, Will Stevens.

Torn a continuació per el Grup B, on hi tenim a dos peixo grossos: Antonio Félix da Costa i Stoffel Vandoorne. En aquest grup ha passat el mateix que a l’altre; 5 pilots s’han anat alternant la primera posició (Sorensen, Da Costa, Vandoorne, Aleshin, Sirotkin i Yelloly). Com a l’altre grup, a meitat de sessió s’han aturat per canviar els pneumàtic i ficar-ne de nous, Vandoorne era el primer del Grup B, i els seus temps encara no s’apropaven al temps marcat per Jaafar al Grup A. Sorensen, desbancava el belga del primer lloc i millorava el temps de Jaafar, Sorensen aconseguia la posició preferent a falta de 2 minuts pel final de la sessió. Da Costa es ficava segon de la general, però per sorpresa de tothom, Nico Müller arravatava l’increïble temps de Sorensen i pujava a la primera posició, aconseguit la prestigiosa pole position al circuit de Monte Carlo. Segon sortirà Marco Sorensen, seguit d’Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa i Jazeman Jaafar.