We don't miss anything!


Mike Conway guanya la primera cursa a Detroit

2013-06-01 23:45

Escrit per: Òscar Daniel

La cursa ha començat amb Mike Conway avançant a Viso per la primera posició, però tot seguit AJ Allmendinger s’ha quedat sense espai i ha volat per sobre de Scott Dixon. El pilot americà ha acabat contra les proteccions amb un fort cop, mentre que Scott Dixon ha aprofitat el pace car per reparar l’aleró del darrere sense perdre volta.

Quan ha tornat a sortir la bandera verda, Will Power ha fet una maniobra espectacular i s’ha col·locat cinquè, posició que ha millorat gràcies als problemes de Viso, que ha anat perdent posicions ràpidament per un problema de turbo. A continuació, la cursa s’ha disputat sense banderes grogues fins la volta 35. Durant aquest període, Conway i Hunter-Reay han obert un gran forat sobre Alex Tagliani i Will Power, mentre que Scott Dixon anava recuperant posicions per darrere. Sebastien Bourdais ha abandonat per problemes mecànics. A la volta 35, Tagliani ha comés una errada i ha llençat per terra les seves opcions, mentre que Takuma Sato quedava aturat enmig de la pista per problemes mecànics, causant la segon bandera groga de la cursa. Els pocs pilots que encara no havien fet la primera aturada, han aprofitat per fer-ho, i Hunter-Reay s’ha posat primer, per davant de Conway, Power, Franchitti i Castroneves. Sato podia seguir amb tres voltes perdudes. Quan la cursa estava a punt de reprendre’s, Alex Tagliani ha tornat a passar-se de frenada, però aquest cop ha xocat amb les proteccions, allargant la presència del Pace Car sobre la pista i ha abandonat.

A la represa, Dario Franchitti ha avançat Will Power en una maniobra molt bona, però la calma ha durat ben poc, Franchitti ha tocat un pneumàtic que hi havia situat a l’interior de la pista per evitar que els pilots es mengin massa la corba, i un incident entre Andretti i Saavedra, que ens ha deixat amb el colombià abandonant contra el mur (i fent una botifarra). Tot plegat ha causat una nova bandera groga a tot el circuit. La nova sortida ha resultat dramàtica per Franchitti i Castroneves, que han perdut uns quants llocs, i James Hinchcliffe també ha tingut problemes amb una de les rodes de l’interior de la pista, però ha pogut seguir després d’aturar-se al box. La resta de la cursa s’ha basat en part en l’estratègia, amb Justin Wilson que ha esperat molt per fer la última aturada molt curta, però els mecànics han fallat i ha perdut un temps considerable.

Mike Conway ha anat obrint forat amb Ryan Hunter-Reay d’una forma insultant, mentre que Scott Dixon consolidava una espectacular remuntada, aconseguint la quarta posició. Tot el contrari que Will Power, que ha anat perdent posicions. El final de cursa l’han protagonitzat Justin Wilson, Scott Dixon, Helio Castroneves i Dario Franchitti, lluitant pel tercer lloc tota l’estona, finalment Scott Dixon s’ha quedat a les portes del podi i, tot i remuntar des de la última posició, s’ha quedat amb un sabor agredolç, Helio i Dario també han acabat mantenint la posició tot i la intensa lluita que han protagonitzat.

 

P Pilot Dif.
1 Mike Conway  
2 Ryan Hunter-Reay +12.9
3 Justin Wilson +25.2
4 Scott Dixon +25.3
5 Helio Castroneves +26.0
6 Dario Franchitti +26.4
7 Josef Newgarden +35.2
8 Will Power +40.8
9 Graham Rahal +44.1
10 James Jakes +47.3
11 Tristan Vautier (R) +59.8
12 Simon Pagenaud +1:02.8
13 Tony Kanaan +1:03.6
14 Charlie Kimball +1:03.9
15 James Hinchcliffe +1:06.1
16 Simona de Silvestro +1:07.2
17 EJ Viso +1:10.1
18 Ed Carpenter +1 Lap
19 Takuma Sato +2 Laps
20 Marco Andretti +3 Laps
21 Ryan Briscoe +4 Laps
22 Sebastian Saavedra +38 Laps
23 Alex Tagliani +42 Laps
24 Sebastien Bourdais +51 Laps
25 AJ Allmendinger +70 Laps

Demà, la segona cursa es disputarà a les 21:30 novament.

—————

Retorna