We don't miss anything!


Maverick Viñales obté la seva primera victoria en Moto2 a Austin

2014-04-13 20:25

Maverick Viñales ha donat un cop de puny s'obre la taula al adjudicar-se al circuit de les Amèriques la seva primera victòria a Moto2. El vigent campió ha fet una cursa impecable i li ha tret més de dos segons d'avantatge a Tito Rabat i Dominique Aegerter. La sortida ha estat marcada per una gran col·lisió múltiple on s'hi han vist afectats molts pilots.

Per Eric Calduch

El Gran Premi de les Amèriques ha començat amb una sortida molt moguda. Primer de tot s'ha tingut que retrassar per l'aparició de la pluja, i un cop el semàfor en verd s'ha pogut presenciar una gran col·lisió en cadena al primer revolt. S'han vist implicats varios pilots de meitat de taula i final de graella, on el més perjudicat ha estat Luis Salom, que al patir una forta caiguda no s'ha pogut reincorporar, al contrari dels seus contrincants.

 

Per davant Julian Simon s'havia posat al capdavant seguit de Aegerter, Rabat i Simeon. A la recta més llarga del circuit el pilot suïs superava a Simon gràcies al rebuf, però la cursa s'acabava complicant més per l'espanyol al tornar a passar pel primer revolt, i es que Zarco és passava de frenada i s'emportava a 'Julito' per endavant. Simon reincorporava la marxa en les posicions de cua, mentre que Zarco deia adéu a la cursa. 

 

Les voltes anaven succeïn i Aegerter, Simeon i Viñales s'escapaven al capdavant, mentre que Kallio, Rabat i Corsi és quedaven una mica més retrassats. Simeon per la seva part superava a Aegerter i mantenia el liderat durant gran part de la cursa, fins que el belga és passava de frenada al primer revolt del circuit, perdent la victòria i tornant en cinquena posició. Això ho aprofitava Aegerter per recuperar un liderat que li duraria poc, i es que Viñales com un llamp el superava per ocupar la primera plaça.

 

Una mica per darrere Rabat és recuperava d'uns hipotètics problemes de canvis i superava al seu company d'equip, Mika Kallio. Seguidamente tenia una dura lluita amb Aegerter, qui li tancava totes les portes al català fins que aquest, el superava definitivament. No obstant, ja era massa tard per lluitar amb Viñales, doncs el pilot de Roses ja havia agafat una important distància d'un segon i mig, que a mesura que superàvam les voltes s'anava augmentant fins als dos segons i mig.

 

Així doncs Maverick Viñales obté la seva primera victòria a Moto2 només en la seva segona cursa a la competició. El vigent campió del món de Moto3 és postula com un possible contrincant al títol, juntament amb Tito Rabat, que gràcies aquesta treballada segona posició manté el liderat de la general. Aegerter suma un nou podi a Moto2, mentre que Kallio ocupa la quarta posició seguit de Corsi, Luthi, West, De Angelis, Schrotter, Cardus, Nakagami, Pasini, Krummenacher, Cortese i Syahrin, qui tanca la zona de punts gràcies a la caiguda de Xavier Simeon durant les últimes voltes.

 

Moto2 torna el 25 d'abril amb els primers lliures del debut de la primera cursa del Gran Premi d'Argentina que és disputarà al Autódrom Termas de Río Hondo. 

 

—————

Retorna