We don't miss anything!


Marquez li arrebata a Lorenzo la Pole de Silverstone

2013-08-31 16:01

Marc Marquez ha tornat a demostrat un cop més que va com un llamp cap al titol de MotoGP. Aquest cop fent una exibició al Circuit de Silverstone, on ha aconseguit la Pole Position, marcant un temps estratosferic que el situava per davant de Jorge Lorenzo. Aleix Espargaró no ha corregut la Q2 ha causa de la caiguda en els FP4.

Per Eric Calduch.

La qualificació a començat amb una desigualada Q1, en la que Bradley Smith ha marcat un temps de 2:03.110 que cap competidor podia acostar-se. Iannone, de Puniet, Pirro i Barberà es jugaven el segon lloc que donava pas a la ronda final, entrant i sortint constantment. A falta de tres minuts pel final, Collin Edwards que no havia marcat crono encara situava la seva FRT Kawasaki en segon lloc. Un temps que cap dels competidors ha pogut superar, cosa que deixava a Randy de Puniet, Hector Barberà i les dos prototip de Ducati fora de la Q2. A més de Hernandez, Petrucci, Laverty, Corti, Aoyama, Pesek i Staring que tancaran la graella de sortida.

De cara a la Q2, les mirades estaven centrades en Aleix Espargaró, que es trobava en el Centre Medic a causa d'una caiguda en els FP4. Al sortir el català ha confirmat que no correria la Q2 a causa d'un gran dolor al coll i una petita fractura a un dit de la mà, i que intentaria recuperar-se per la cursa de demà. 

El semafor del pit lane es posava en verd i tots els pilots menys Espargaró sortien a la pista. La primera tanda de voltes situava a Lorenzo primer, rebaixant d'entrada el record del circuit, que era d'Stoner fet al 2011. Però per darrere venia Marquez amb força i tot i una derrapada bestial es situava primer amb dos dècimes de marge. La segona volta del primer esting, deixava un altre cop la millora de Lorenzo que tornava al capdavant mentre Marquez no l'aconseguia superar. L'esting final començava amb un Lorenzo que deixava la seva Yamaha per sota dels 2:01 per primer cop al cap de setmana, però Marquez tornava a venir amb força i aconseguia la pole position amb dos dècimes de marge sobre Jorge Lorenzo. Darrere Crutchlow després d'un matí accidentat aconseguia primera linia davant la seva afició seguit de Bradl, un apagat Pedrosa, Valentino Rossi, Dovizioso, Bautista, Hayden, Smith i Edwards.

Marquez torna a imposar-se a Silverstone, en una batalla titànica amb Lorenzo, el vigent campió, i veurem si aconsegueix conservar el primer lloc demà a la cursa. També estar atents al progres fisic d'Espargaró que esperem que es recuperi apunt i aviam si Pedrosa pot remuntar d'aquest cinquè lloc.

—————

Retorna