We don't miss anything!


Márquez guanya una cursa clàssica de supervivència

2014-03-23 20:46

El català d’Honda Marc Márquez ha resultat el guanyador de la primera cursa de la temporada de MotoGP en el circuit de Losail, Qatar. On no ho ha tingut fàcil tot i sortir des de la posició preferent, ja que ha hagut de mantenir explicacions molt fortes amb Rossi. Només han finalitzat 14 motos de 23.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Amb la pole de Marc Márquez, aquest la perdia en benefici de Jorge Lorenzo, seguit de Bradley Smith i Stefan Bradl. El català, baixava fins la quarta posició. Però el líder provisional de la cursa no podia completar ni la primera volta en patir una forta caiguda, sense conseqüències. Aquest fet l’aprofitava Bradl i Márquez per avançar Smith i ficar-se al capdavant. Iannone que havia aconseguit la quarta posició, també anava pel terra a la volta 2, moment pel qual Marc Márquez marcava la volta ràpida en cursa.

 

Al darrere, Dani Pedrosa aconseguia la sisena posició a falta de 19 voltes, avançant a Andrea Dovizioso (Ducati). D’aquesta manera el de Castellar del Vallès iniciava la seva remuntada.

 

Dues voltes després, Álvaro Bautista (GO&FUN Honda Gresini), que ja duia 3 voltes consecutives amb voltes ràpides, aconseguia avançar Márquez quan aquest havia comès un error. El mateix error cometia el valència la volta següent en dues ocasions, baixant de la segona a la cinquena posició. Tots aquest errors els aprofitava Pedrosa també per avançar-lo a final de recta, deixant a Bautista en una “mediocre” sisena posició a falta de 15 voltes pel final.

 

Quan semblava que Bradl dominava amb fermesa, el alemany es queia al mateix lloc on Lorenzo havia caigut, i Bautista s’havia col·lat. Per sort,  el campió del món de Moto2 el 2011 sortia il·lès del accident. Aquesta situació tant dramàtica l’aprofitaven Rossi i Márquez per mostrar-nos un espectacle d’avançaments entre els dos, volta rere volta. Això ajudava a Dani Pedrosa quedar-se darrere dels dos campions, després d’haver pogut remuntar fins la tercera posició. Una autèntica proesa de cursa del català!

 

Amb nou voltes per la conclusió de la cursa, Márquez aconseguia avançar a Valentino Rossi, però aquest moviment no significava cap canvi en el grup, ja que Márquez, Rossi, Pedrosa i Bautista seguien tenint l’oportunitat de guanyar la cursa, i més quan Márquez feia un error a 7 voltes pel final que feia endarrerir el ritme del grup.

 

Les lluites pel primer lloc i pel tercer que poseien les dues Hondes a falta de 5 voltes pel final, s’intensificava amb els intensos atacs de Rossi a Márquez i de Bautista a Pedrosa. Aquesta última lluita era la més intensa i Bautista finalment aconseguia avançar l’Honda de Pedrosa en la volta en que les dues Yamaha Tech 3 es retiraven. Smith per una caiguda al revolt 2 quan anava quart, i Espargaró (Pol) en aturar-se a boxes.

 

La lluita pel primer lloc s’intensificava i la volta 3 va esdevenir un recital d’avançaments de Rossi i Márquez l’un al altre que finalitzava amb la continuació de la primera posició de Márquez a falta de dues voltes pel final.

 

Però Rossi no ha pogut fer res per impedir la victòria de Márquez en una cursa de somni pels amants de les motocicletes. Tercer ha estat Dani Pedrosa, seguit d’un altre català, la millor Open de la cursa, Aleix Espargaró. Lsa primera Ducati a la cinquena posició és per Andrea Dovizioso seguit del seu company d’equip que debutava amb  aquesta marca, Cal Criutchlow. Destaca també la setena posició de Scott Redding en el seu debut a la categoria reina del motociclisme mundial.

 

—————

Retorna