We don't miss anything!

Márquez fa la pole després de caure

2014-08-16 13:39

Alex Márquez ha aconseguit la seva segona pole position a Moto3 en el circuit de Brno per al Gran premi de la República Txeca. El català que ha patit una caiguda en els primers compassos de la sessió s'ha vist beneficiat per una bandera vermella al final de la sessió, que l'ha ajudat a poder reparar la seva moto.

Per: Arnau Viñals Vendrell

Els 40 minuts de sessió s'han iniciat amb pressa per a tots els pilots ja que la pluja estava prevista per aquesta sessió. Tot i això Miller i Hanika han sortit una mica més tard que la resta de pilots.

El francès Alexis Masbou s'ha pogut fer amb el primer lloc mentre que Alex Márquez es sortia de pista al rodar amb un gran grup de pilots. El de Cervera danyava una mica la seva motocicleta però no podia fer res a l'aparició de la pluja que provocava que tots els pilots entressin al box. Però Romano Fenati es mantenia a la pista intentant millorar el tretzè lloc abans de que la pluja anés a més. L'italià només podia escalar fins al desè lloc.

Aquest fet va animar a la resta de pilots a sortir a pista al veure que no plovia amb massa intensitat i la pista no estava gaire molla. Miller s'apuntava el millor primers sector però no tenia prou temps per aturar la pluja que tornava a fer acte de presència de forma més forta.

A falta de 12 minuts pel final la pista de Brno, pista que una de les seves característiques és la seva rapidesa per assecar-se, ja s'havia eixugat prou per a que els pilots milloressin les seves voltes, tal i com feien els pilots de l'equip Sky Racing VR46 amb Fenati que aconseguia la segona posició.

A falta de 10 minuts de sessió apareixia la bandera vermella per culpa d'una caiguda de Phillip Oettl on el alemany va sortir il·lès però les proteccions del circuit no, per aquest motiu es va haver d'aturar la sessió per reparar les tanques de protecció. Aquesta situació ajudava molt a Masbou que mantenia el primer lloc, després de veure com Bagnaia havia aconseguit el millor primer sector en 5 dècimes.

Quan la bandera verda va tornar, tots els pilots es van afanyar per sortir a pista per tenir 3 o 4 voltes ràpides com a molt per intentar aconseguir la pole position. En canvi les 4 motos Ajo han esperat per sortir una mica per tal de no patir problemes de trànsit.

A falta de 5 minuts pel final Márquez, Viñales, Oliveira, Antonelli i Miller aconseguien superar el temps de Masbou en una pista totalment seca. Rins es situava tercer a afalta de 2 minuts pel final.

Pocs segons més tard, el guanyador de l'última cursa, Efren Vázquez que rodava tercer patia una caiguda al revolt 6. El mateix li passava a Hanika al revolt 4.

Però ningú podia superar Alex Márquez que ha aconseguit la seva segona pole position a Moto3, l'acompanyen en la primera línia de sortida, Viñales i Antonelli.