We don't miss anything!


Márquez bat el seu rècord amb l’última pole del any

2013-11-09 14:50

Marc Márquez ha aconseguit la pole position de MotoGP en el Circuit Ricardo Tormo a Xest, València, on el de Repsol Honda ha tornat a batre el rècord del circuit, després d’un frec a frec amb Lorenzo per la posició preferent.

per: Arnau Viñals Vendrell

La classificació s’ha iniciat com sempre amb la Q1 que recordem, els 2 més ràpids passen a la Q2 on avui ja estaven classificats Márquez, Lorenzo, Rossi, Pedrosa, Crutchlow, Bautista, Bradl, Smith, Hayden i Dovizioso.

A meitat de sessió, Michele Pirro (Ducati Test Team) patia una caiguda, perdent les seves opcions a la Q2. La Q1 ha tingut una lluita molt dura al final, amb també una caiguda de Yohnny Hernádez (Ignite Pramac Racing) i un Espargaró que tampoc aconseguia entrar a la Q2, on si ho han aconseguit Andrea Ianone (Energy T. I. Pramac Racing) i Danilo Petrucci (Came IodaRacing Project).

Així doncs, Hector Barberà sortirà tretzè, seguit d’Aleix Espargaró, Claudio Corti, Yonny Hernandez, Muchele Pirro, Colin Edwards, Hiroshi Aoyama, Randy de Puniet, Michael Laverty, Luca Scassa, Bryan Staring, Damian Cudlin, Lukas Pesek i Martin Bauer.

La lluita per la pole s’obria a la Q2, Lorenzo de seguida ha sortit a l’atac, tot el contrari del seu company d’equip, Valentino Rossi que sortia el últim. Lorenzo doncs s’iniciava amb els pneumàtics tous en una volta neta, aconseguint la primera posició amb rècord del circuit. Lorenzo s’ha aturat a la volta següent on Márquez ja es ficava per darrere del mallorquí, però el pilot de Cervera sempre era més lent en el quart sector.

Amb sis minuts pel final les dues Hondes s’aturaven i Lorenzo tornava ja al atac final, provocant moltes corredisses en el box entre fotògrafs, càmeres de televisió, mecànics i pilots.

Lorenzo es tornava a aturar a box a 4 minuts pel final, canviant la segona moto que no li tenia bones  sensacions i que ha discrepat amb Ramon Forcada, el seu cap de mecànics.

Mentrestant a la pista, Márquez anava a per totes i amb una passada de frenada i amb trànsit al davant, Marc Márquez, rebaixava quatre dècimes el millor temps de Lorenzo i del circuit. Una volta bestial, que ningú ha pogut millorar, ni tan sols Álvaro Bautista ((Go&FUN Honda Gresini) que es queia en els últims compassos de sessió.

Amb els 12 primers acabant d’aquesta manera: Márquez, Lorenzo, Pedrosa, Rossi, Smith, Crutchlow, Smith, Bautista, Bardl, Dovizioso, Hayden, Iannone i Petrucci.

 

—————

Retorna