We don't miss anything!


Mark Webber deixarà la Fórmula 1 al final d'aquesta temporada

2013-06-27 17:52

El pilot australià de Red Bull ha anunciat aquest que deixa la Fórmula 1 per unir-se a l’equip Porsche al Campionat Mundial de Resistència i les 24 hores de Le Mans.

 

Per: Ramon López Garrido

“És un honor per a mi unir-me a Porsche en el seu retorn a la categoria ‘top’ a Le Mans i al Campionat Mundial de Resistència (WEC) i formar part de l’equip. Porsche ha fet història com a constructor a l’automobilisme i és reconegut per la seva espectacular tecnologia i prestacions al més alt nivell”, diu Mark Webber. “Tinc moltes ganes d’afrontar aquest nou repte després del meu periode a la Fórmula 1. Porsche tindrà grans objectius, sense cap dubte. Se’m farà llarga l’espera per pilotar un dels cotxes esportius més ràpids del món”.

 

Webber afirma que és una decisió que va prendre fa molt de temps, per la qual cosa nega que els fets ocorreguts a Malàisia tinguessin alguna cosa a veure. “La forma d’afrontar la temporada no canvia”, i és per això que intentarà ajudar Red Bull la resta de la temporada amb l’objectiu d’aconseguir bons resultats en la seva última temporada a la Fórmula 1.

 

A la roda de premsa oficial de la FIA, Webber ha estat acompanyat per Jenson Button i Fernando Alonso. En ser preguntat pel tema, tots dos s’han mostrat contents per Mark, amb el qual tenen bona relació. Button ha destacat les similituds entre les seves trajectòries, “amb inicis complicats, però finalment trobant lloc en un bon equip i obtenint bons resultats”. Alonso creu que ara Webber tindrà més temps lliure per divertir-se, ja que fora dels 19 Grans Premis de Fórmula 1 hi ha molt estrès i no sempre es pot pensar en moltes coses a part del Campionat.

 

Mark Webber ha disputat 12 temporades a la Fórmula 1, debutant l’any 2002 amb Minardi i aconseguint una 5ª posició a la seva primera cursa. Fins el dia d’avui ha aconseguit 9 victòries, 11 poles i 36 podis. Ha aconseguit classificar-se 3er al Mundial en dues ocasions, 2010 (on va lluitar pel Campionat fins l’última cursa) i 2011, però gairebé sempre superat pel seu company d’equip, Sebastian Vettel.

—————

Retorna