We don't miss anything!


Mark Webber: Abans d’arribar a la F1

2013-08-10 12:00

Avui a FormulaRapida.net fem un repàs de la carrera esportiva de Mark Webber abans d'arribar a la Fórmula 1.

per: Arnau Viñals Vendrell

1996: British Formula Ford/ L’arribada a Europa

Des de fa anys qualsevol pilot que vulgui arribar a la Fórmula 1, ho ha de fer participant anteriorment a categories Europees de promoció. El cas de Webber no va ser diferent, l’australià va vindre a Europa el 1996, on va aconseguir el subcampionat a la British Formula Ford amb 4 victòries, donant-lo així a conèixer al seu país com el “Triomfador Jove” i un contracte per a l’any següent a la Fórmula 3. Com a nota curiosa, cal dir que Mark Webber va ser el company d’equip de Christian Horner a l’equip Alan Docking Racing.

1997: Formula 3/L’inici d’un nou talent

Després d’haver gastat el seus recursos econòmics l’any 96, li va anar de ben poc de no poder competir però finalment va trobar capital, i el va permetre acabar quart del campionat de la Fórmula 3 amb una victòria i quatre podis, també va ser 3er al Masters de Zandvoort i quart al prestigiós Gran Premi de Macau.

1998: GT/ L’alternativa

Webber va passar a ser jove pilot de Mercedes i va competir al campionat del món de GT’s, acabant subcampió per davant dels seus companys d’equip.

1999: Le Mans/ La història comença

L’australià encara en el segle XX, continuava com a jove pilot de Mercedes AMG, va participar a les prestigioses 24 hores de Le Mans i a final de temporada va deixar de ser pilot de Mercedes per tornar als monoplaces l’any següent, després dels 2 accidents que va tenir a les 24 hores de Le Mans en que el seu cotxe va sortir volant, fent 5 voltes el cotxe a l’aire i aquí també l’explicació del fet de deixar de ser pilot de Mercedes. Tot i que a final de temporada va realitzar un test de Fórmula 1 amb Arrows.

2000: Formula 3000/Al costat de la Fórmula 1

Aconsegueix el seu primer contracte a la Fórmula 1 com a pilot de proves a Arrows i la companyia Foster’s s’interessa per ell i li paga la temporada a la Fórmula 3000 on aconsegueix una victòria i tres podis, acabant tercer en el campionat, i proclamant-se “rookie” del any.

2001: Formula 3000/El títol mai va arribar

Webber després de fer un test a inici de temporada amb l’equip Benetton de Fórmula 1, va fer que Briatore es fixés amb ell, i li pagués una temporada més a la Formula 3000 on va proclamar-se subcampió amb 3 victòries.

Finalment, el 2002 hauria de haver estat company d’equip de Fernando Alonso com a pilot de proves tots dos a l’equip Benetton però, el astut Briatore va aconseguir que l’australià debutés amb Minardi el 2002.

La propera setmana tindran l’article de la evolució de Webber dins de la Fórmula 1.

—————

Retorna