Mark Webber: Abans d’arribar a la F1

2013-08-10 12:00

Avui a FormulaRapida.net fem un repàs de la carrera esportiva de Mark Webber abans d'arribar a la Fórmula 1.

per: Arnau Viñals Vendrell

1996: British Formula Ford/ L’arribada a Europa

Des de fa anys qualsevol pilot que vulgui arribar a la Fórmula 1, ho ha de fer participant anteriorment a categories Europees de promoció. El cas de Webber no va ser diferent, l’australià va vindre a Europa el 1996, on va aconseguir el subcampionat a la British Formula Ford amb 4 victòries, donant-lo així a conèixer al seu país com el “Triomfador Jove” i un contracte per a l’any següent a la Fórmula 3. Com a nota curiosa, cal dir que Mark Webber va ser el company d’equip de Christian Horner a l’equip Alan Docking Racing.

1997: Formula 3/L’inici d’un nou talent

Després d’haver gastat el seus recursos econòmics l’any 96, li va anar de ben poc de no poder competir però finalment va trobar capital, i el va permetre acabar quart del campionat de la Fórmula 3 amb una victòria i quatre podis, també va ser 3er al Masters de Zandvoort i quart al prestigiós Gran Premi de Macau.

1998: GT/ L’alternativa

Webber va passar a ser jove pilot de Mercedes i va competir al campionat del món de GT’s, acabant subcampió per davant dels seus companys d’equip.

1999: Le Mans/ La història comença

L’australià encara en el segle XX, continuava com a jove pilot de Mercedes AMG, va participar a les prestigioses 24 hores de Le Mans i a final de temporada va deixar de ser pilot de Mercedes per tornar als monoplaces l’any següent, després dels 2 accidents que va tenir a les 24 hores de Le Mans en que el seu cotxe va sortir volant, fent 5 voltes el cotxe a l’aire i aquí també l’explicació del fet de deixar de ser pilot de Mercedes. Tot i que a final de temporada va realitzar un test de Fórmula 1 amb Arrows.

2000: Formula 3000/Al costat de la Fórmula 1

Aconsegueix el seu primer contracte a la Fórmula 1 com a pilot de proves a Arrows i la companyia Foster’s s’interessa per ell i li paga la temporada a la Fórmula 3000 on aconsegueix una victòria i tres podis, acabant tercer en el campionat, i proclamant-se “rookie” del any.

2001: Formula 3000/El títol mai va arribar

Webber després de fer un test a inici de temporada amb l’equip Benetton de Fórmula 1, va fer que Briatore es fixés amb ell, i li pagués una temporada més a la Formula 3000 on va proclamar-se subcampió amb 3 victòries.

Finalment, el 2002 hauria de haver estat company d’equip de Fernando Alonso com a pilot de proves tots dos a l’equip Benetton però, el astut Briatore va aconseguir que l’australià debutés amb Minardi el 2002.

La propera setmana tindran l’article de la evolució de Webber dins de la Fórmula 1.