We don't miss anything!


Marc Márquez sua per obtenir la seva sisena victòria del 2014

2014-06-01 15:36

Marc Márquez ha aconseguit una nova victòria al Gran Premi d'Itàlia de MotoGP. El català s'ha imposat a Jorge Lorenzo en l'última volta de la cursa i s'ha embutxacat el seu sisè triomf en aquest 2014. Valentino Rossi els ha acompanyat al podi, en la seva 300ª cursa. 

Marc Márquez segueix amb la seva espectacular ratxa en aquest 2014. Aquesta vegada, el català ha patit una mica més per pujar al calaix més alt del podi. Només començar Márquez ha vist com Andrea Iannone i Jorge Lorenzo el superaven al primer revolt, però uns metres més endavant el pilot de Yamaha es posava primer i començava a tirar fort. Vist aquest fet, el pilot de Cervera passava a Iannone i es centrava en atrapar a Lorenzo, que li havia tret fins a nou dècimes.

 

En les primeres voltes, per darrere, vèiem les primeres caigudes del dia. La més impactant la de Cal Crutchlow, que queia i la seva moto colpejava violentament a Stefan Bradl, fent-lo volar pels aires. Per sort tots dos pilots han sortit il·lesos d'aquest fort impacte. També vèiem com Bradley Smith s'anava a terra i Hector Barberà havia d'abandonar la prova italiana.

 

Les voltes anaven passant i Márquez seguia l'estela de Lorenzo, observant sense atacar. Per darrere Pedrosa completava la remuntada fins al quart lloc, però a partir d'allí ja no podia fer més, ja que Valentino Rossi estava massa lluny. Darrere del d'Honda es situaven Pol Espargaró i Andrea Dovizioso, que retrassàven a Iannone fins al setè lloc. No obstant això no li treu valor a la gran actuació que ha fet aquest cap de setmana aquest pilot amb una Ducati satèl·lit.

 

Ja en els compassos finals Márquez començava el seu atac al líder de la cursa, Lorenzo, començant una dura lluita per la preciada victòria. Tots dos s'adelantàvan entre si a cada volta, arribant a fregar-se perillosament en algunes ocasions. La dura batalla arribava a la seva fi al primer revolt de l'última volta, on Márquez superava Lorenzo per emportar-se el liderat. El mallorquí el seguia apretant fins a la bandera de quadres però el català d'Honda es defensava prou bé per mantenir la primera plaça i així aconseguir una nova victòria.

 

Aquesta treballada victòria de Márquez el situa a 53 punts de Valentino Rossi i ha 54 de Dani Pedrosa. Jorge Lorenzo és quart amb 85 punts de diferència amb Marc. Aleix Espargaró segueix al capdavant de la categoria Open, mentre que Honda segueix liderant el campionat de constructors davant Yamaha. A la cursa, al final Pol Espargaró ha finalitzat cinquè per davant de Dovizioso, Iannone, Baptista, Aleix Espargaró, Yonny Hernandez, Michele Pirro, Karel Abraham ¡, Scott Redding, Hiroshi Aoyama i Collin Edwards tancant la zona de punts.

 

La propera cita del calendari és el Gran Premi de Catalunya, que del 13 al 15 de juny es disputarà al Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

—————

Retorna