We don't miss anything!


Marc Marquez aconsegueix una plàcida victòria a Austin

2014-04-13 21:59

Marc Marquez ha completat el seu gran domini aquest cap de setmana amb una brillant victòria al GP de les Amèriques. El cerverí s'ha imposat amb un gran avantatge a Dani Pedrosa i un sorprenent Andrea Dovizioso. Les Yamaha han acabat amb Rossi vuitè i Lorenzo desè després d'haver estat penalitzat al saltar-se la sortida.

Per Eric Calduch

Sota un cel amenaçador cobert de núvols s'ha posat en verd el semàfor de MotoGP, tot i així segons abans Jorge Lorenzo protagonitzava una greu errada al saltar-se descaradament la sorida. El mallorquí ha sortit disparat quan el semàfor s'havia posat en vermell, i com un llamps s'ha col·locat primer. Darrere les Honda mantenien les posicions per davant de Iannone, Crutchlow, Bradl i Rossi. Aleix Espergaró per la seva part perdia moltes posicions, -segurament al desconcentrar-se amb la sortida abançada de Lorenzo-, i queia fins l'onzena plaça.

 

Al final de la primera volta Lorenzo, conscient del seu error, entrava a boxes a cumplir un drive trought de penalització. Això provocava que el de Yamaha caiguès fins la última posició de la classificació. Per davant Marquez començava a obrir lloc amb Pedrosa, i les dos Honda és distanciaven de la competència. Iannone amb la Ducati satèl·lit mantenia un sorprenent tercer lloc, mentre que Crutchlow és veia abançat per Bradl i Rossi.

 

Pasades les cinc voltes teniem la primera baixa important de la cursa, tenint com a protagonista a Alvaro Bautista, que havia perdut el control de la seva Honda satel·lit, sumant així el seu segon zero consequtiu. Abans d'això Crutchlow tenia que cambiar de moto per un problema a la seva Ducati, i el britànic perdia tota mena d'opció als punts. Tot i així les coses és complicarien més per Crutchlow passades les voltes, i es que el pilot de Ducati patia una forta caiguda que el deixava amb aparents dolors a la mà dreta.

 

Mentrestant Marquez liderava amb mà de ferro la cursa seguit de lluny pel seu company d'equip, Dani Pedrosa. Per darrere Rossi evidenciava problemes al perdre fins a quatre posicions i quedan-se sense ritme en la vuitena posició. Per altre banda el seu company d'equip, Jorge Lorenzo, estava protagonitzant una gran remuntada que el deixava en desena posició. A partir d'allà el mallorquí de Yamaha tenia a set segons a Aleix Espargaró, una distància que ja no podria recuperar tot i tenir molt major ritme que el català.

 

Ja als últims compassos la única lluita important a destacar era la de l'últim esglaó del podi. Iannone amb els pneumàtics gastats és despenjava de la lluita i la deixava en mans de Bradl i Dovizioso. Al final el pilot de Ducati s'emportava el gat a l'aigua i li donava el primer podi de l'any a la seva escuderia. 

 

Així doncs acabava la cursa de MotoGP amb una plàcida victòria de Marc Marquez per al circuit de les Amèriques. Tot i que el pilot de Cervera ha acabat de donar un susto a la seva afició salvant una pèrdua de control de la seva Honda en l'últim revolt de l'última volta. Al final el susto només ha servit a Pedrosa per apropar-se més i aconseguir un nou doblet per a l'equip japonès. Dovizioso com dèiem ha tancat el podi per davant de Bradl, Smith, Pol Espargaró, Iannone, Rossi, Aleix Espargaró, Lorenzo, Hayden, Aoyama, Hernandez, Abraham i Barberà que ha tancat la zona de punts.

 

MotoGP tornarà en ocasió del nou Gran Premi d'Argentina, que per primer cop en la història és disputarà en el Autódrom Termas de Rio Hondo.

 

—————

Retorna