We don't miss anything!


Lynn s’emporta la primera pole a la GP3

2014-05-10 10:12

El britànic Alex Lynn, pilot de l’escola de pilots Red Bull, ha aconseguit la pole position al circuit de Barcelona-Catalunya en el seu debut a la categoria. El campió del Gran Premi de Macau de Fórmula 3 el 2013 és seguit per Kirchhofer i Stanaway al top3.

Per: Arnau Viñals Vendrell

La primera classificació de la temporada s’ha iniciat amb un sol esplèndid al traçat català. Com sempre els pilots, igual que passa a la GP2 Series, han sortit a pista en la classificació de 30 minuts. Tots han tardat dues voltes en escalfar els pneumàtics per realitzar una volta ràpida. El primer en fer-ho ha estat Dino Zamparelli (ART Grand Prix).

 

Eriksson (Koiranen GP) era el primer en encapçalar la classificació en la seva primera volta ràpida, tot i que després, Alex Fontana (ART Grand Prix) li ha tret aquesta posició per tan sols 86 mil·lèsimes. Mig minut després, el seu company d’equip Marvin Kirchhofer era que es col·locava al cap davant amb dues dècimes de distància. Tot i haver transcorregut 10 minuts de sessió, els Carlin i els Status GP encara no havien completat cap volta ràpida, anant així a una estratègia radicalment diferent a la resta.

 

A meitat de sessió, Kirchhofer liderava el grup seguit d’Alex Lynn (Carlin), Alex Fontana, Nick Yelloly (Status GP) i Eriksson tancant el top 5.

 

El mateix Eriksson es treia la millor volta del moment amb 14 minuts pel final. Minuts més tard, els ART de Zamparelli i Fontana aconseguien rodar molt a prop d’Eriksson, aconseguint així, la segona, tercera i quarta posició, tot i que a falta de 10 minuts pel final, gràcies a un molt bon segon sector, Kirchhofer es ficava en pole position provisional.

 

L’estratègia de fer tres tandes de voltes que va posar de moda l’equip Koiranen GP l’any passat, romania en les estratègies de tots els equips. D’aquesta manera a falta de 5 minuts pel final amb tots els pilots en pista , la classificació seguia liderada per Kirchhofer seguit d’Eriksson, Zamparelli i Fontana.

 

Havent sortit abans de la pista, Patrick Kujala (Marussia Manor Racing) aconseguia pujar fins al tercer lloc a falta de 4 minuts pel final. Stanaway (Status GP) també venia fort però es quedava a només 6 centessimes de Kirchhofer. Qui si aconseguia el primer lloc era Lynn amb un impressionant tercer sector, a falta de  poc més de 2 minuts pel final.

 

Molts pilots eren afectats pel trànsit en el segon sector i gairebé ningú millorava els temps, tot i millorar en el primer sector.

 

Amb la bandera de quadres Eriksson venia molt fort des del primer sector però finalment el trànist en el segon sector, i una passada de frenada a la xicana RACC, llençava les opcions del suec a establir la pole position que se’n duia Alex Lynn, el campió del GP de Macau de Fórmula 3 2013, debutant a la GP3.

 

Top10: Lynn, Kirchhofer, Stanaway, Eriksson, Kujala, Zamparelli, Bernstorff (Carlin), Fontana, Varhaug (Jenzer Motorsport), Matteo Tuscher (Jenzer Motorsports).

 

—————

Retorna