L’última volta del GP de Xina no compta

2014-04-20 16:06

Per un error dels comissaris del Gran Premi de Xina, que han llançat la bandera a quadres una volta abans. Jules Bianchi recupera una posició.

Per: Guillem González Vela

Ja ho deia Lewis Hamilton per la ràdio: "Heu vist que han llançat la bandera a quadres?". Els comissaris, per un error, han mostrat el senyal abans de l'esperat.

 

En declaracions posteriors, Hamilton ha explicat que ha vist la bandera i per un moment ha aixecat el peu, però al haver vist que no hi havia cap mecànic al Pit Wall i després de confirmar-ho per ràdio, ha rodat una volta més.

 

El reglament de la FIA ja preveu situacions com aquesta, regulada en l'article 43.2:

 

'Should for any reason the end of race signal be given before the leading car completes the scheduled number of laps, or the prescribed time has been completed, the race will be deemed to have finished when the leading car last crossed the Line before the signal was given.'

 

Per tant, la cursa es dóna per acabada la volta on s'ha onejat la bandera, a la volta 54.

 

Els únics afectats per aquesta situació (a part dels temps d'arribada) són Jules Bianchi (Marussia) i Kamui Kobayashi (Caterham). Aquest últim ha avançat Jules Bianchi al penúltim revolt de la volta 55.

 

Al aplicar el reglament l'avançament no es comptabilitza i Bianchi acaba la cursa per davant de Kobayashi.