We don't miss anything!


Lorenzo guanya a Austràlia i posa el Mundial al aire

2013-10-20 20:31

Jorge Lorenzo a guanyat una extranya cursa disputada al circuit australià de Phillip Island, on la notícia ha estat la descalificació del líder del Mundial, Marc Marquez. En el podi han acabat Dani Pedrosa i Valentino Rossi, mentre Aleix Espargaró s'ha proclamat campió de CRT. 

Per: Eric Calduch

La cursa de MotoGP començava amb una sortida neta, on Jorge Lorenzo mantenía el primer lloc per davant de les Honda de Marc Marquez i Dani Pedrosa. Rossi es mantenia quart amb Crutchlow i Bautista al darrere. Les posicions al capdavant seguien sense variacions, amb un Maquez que començava a apretar a Lorenzo, però sense avançar-lo. 

La cursa arribava al punt més important, la volta nou i deu, on tots els pilots debíen aturar-se a canviar de moto, per culpa de l'excesiu desgast dels pneumàtics Bridgestone. Pedrosa era el primer en aturar-se, amb Bautista i altres pilots al darrere. A la volta següent entraven Lorenzo, Rossi i la resta de pilots, però Marc Marquez no entrava. La incertesa era máxima per tota la gent que seguía la cursa, i el pilot d'Honda s'aturava a la volta onze. Bon canvi de moto que el permitia sortir davant de Lorenzo, però el Yamaha és tocava amb ell, provocant el desaquilibri del cerverí que veia com Pedrosa també el superava.

Les voltes anaven passant, i primer s'anunciava la penalització per Dani Pedrosa, a causa d'exedir la velocitat de pas per pit lane. El de Castellar del Valles deixava passar al seu company d'equip per cumplir la sanció, mentre que Lorenzo anava obrint metres. Pocs minuts més tard, un comissari apareixia amb una bandera negre i un rétol amb el 93 de Marc Marquez. El pilot d'Honda era descalificat per no haver canviat de moto en les voltes 9 i 10, que eren les obligatories per entrar. Si no és feia el canvi en aquelles dos, el pilot era descalificat, com li ha passat al Marc. Les cares dels tecnic d'Honda eren un poema, amb l'errada tan gran que havien comès. La mateixa sanció li queia voltes més tard a Bryan Staring i Damian Cudlin, pel mateix motiu. La sanció a Marquez li feia perdre el segon lloc, i qualsevol punt posible, posant-li el mundial al aire.

Les últimes voltes la pluja feia acte de presencia, sense grans variacions, Lorenzo guanyava a plaer per davant de Dani Pedrosa. Al darrere Valentino Rossi guanyava la batalla pel tercer lloc, en perjudici de Cal Crutchlow i Alvaro Bautista. El sisè lloc era per Smith seguit de Nicky Hayden, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso, Randy de Puniet i Aleix Espargaró, que amb l'onzè lloc és proclamava campió de CRT per segon any consecutiu. 

MotoGP torna la setmana que ve amb el GP del Japó al circuit de Motegi, on Marc Marquez que ara té un avantatge de 18 punts al Mundial, podría proclamar-se campió si guanya i Lorenzo acaba tercer o pitjor. Veurem que succeeix a territori Honda.

—————

Retorna