We don't miss anything!


La lluita s'escalfa amb el retorn de la GP2 a Spa

2013-08-21 13:00

Els pilots de la GP2 tornen al mundial després d'unes vacances d'estiu de quatre setmanes de descans a punt per assumir Spa: una de les proves més ràpides i més exigents del calendari. La vuitena ronda de la GP2, Spa és el circuit més llarg de l'any i posarà a prova els conductors, ja que aborden una volta de set quilòmetres. Pirelli ha nominat els P Zero Taronja durs i P Zero  tous grocs per combatre les demandes de gran abast de Spa i de les condicions climàtiques canviants.

per: Ramon Minguell Ribas

Mario Isola: "Spa és com una muntanya russa, amb el nombre de revolts que imposa, el més mínim error pot costar molt car . Els pneumàtics de compost dur i tou semblaven la millor solució i han de ser adequats per fer front a les demandes d'alta energia i compressions ràpides que caracteritzen aquesta pista. Hem pres aquesta decisió per tal de promoure una varietat d'estratègies, ja que esperem que per veure la diferència en el temps de tornada al voltant d'un segon entre els dos compostos d'aquesta candidatura també permet als conductors fer front a les diferents condicions climàtiques.
 
El repte per als pneumàtics:
 
Spa és un dels circuits més impressionants en el món per la seva naturalesa i la seva fluidesa, que fa que els motoras estiguin en ple rendiment aproximadament en el 80% de la volta. A velocitats tan altes, els pneumàtics estan comprensiblement sotmesos a una enorme quantitat de pressió.
Un dels principals problemes és que altes velocitats i angles d'inclinació de la roda agressius poden causar butllofes en forma de calor que s'acumulen al voltant de les vores dels pneumàtics. La gran compressió a Eau Rouge també posa una enorme quantitat d'energia a través dels pneumàtics, en termes de les forces de tots dos laterals i longitudinals.
 
Informació sobre el circuit:
 
Situat a prop de Liege, a l'est de Bèlgica, Spa és el favorit entre els pilots i aficionats per igual, a causa dels seus girs espectaculars, canvis ràpids d'altitud i l'impressionant paisatge. Inaugurat el 1922 amb més de 15 quilòmetres de longitud, el circuit ha estat modificat diverses vegades des de llavors i ara se situa en poc més de set quilòmetres. L'any passat, Marcus Ericsson (iSport International) i Josef Král (Addax Team) van ser els guanyadors de GP2 a Spa.
 

—————

Retorna